News Flash:

Zona centrala a Timisoarei, monitorizata cu zeci de camere de supraveghere. Vezi unde vor fi montate

19 August 2015
1118 Vizualizari | 0 Comentarii
camera supraveghere
Timisorenii au putut observa ca in ultima perioada pe o multime de stalpi de iluminat din oras au aparut niste dispozitive de culoare alba, care seamana cu niste lampi micute, dar sunt de fapt camere de supraveghere. Zeci de astfel de camere au fost montate in zona centrala a Timisoarei in cadrul proiectului primariei privind supravegherea video a orasului, proiect care trebuia deja sa fie finalizat la aceasta ora.
Un numar de 13 spatii publice din Timisoara vor fi monitorizate video, cu aproape 100 de camere, printr-un proiect pe fonduri europene pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii.
Proiectul primariei este in curs de implementare, zeci de camere de supraveghere fiind deja montate pe stalpii de iluminat. Pot fi observate in Piata Victoriei, in Piata Libertatii si pe diferite strazi, majoritatea din zona centrala.
Municipalitatea si-a construit si propria retea de fibra optica pentru a putea pune in practica proiectul, lucrare care nu a fost cuprinsa in contractul pe bani europeni.
„Proiectul “Sistem de supraveghere pentru cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in municipiul Timisoara” este in perioada de implementare si prevede montarea a 94 de camere de supraveghere in 13 locatii. Pana in prezent au fost montate 52 de camere de supraveghere, in 9 locatii: Primaria Municipiului Timisoara, Piata Badea Cartan, Piata 700, Piata Libertatii, Piata Victoriei, Liceului C.D. Loga, Liceul Pedagogic, Liceul J.L. Calderon, Liceul Grigore Moisil. In ceea ce priveste infrastructura de transmisie de date pentru sistemul de supraveghere video, aceasta a fost finalizata la inceputul lunii iulie”, ne-a declarat purtatorul de cuvant al Primariei Timisoara, Alina Pintilie, scrie tion.ro.
De executia lucrarilor cuprinse in cadrul proiectului privind realizarea sistemului de monitorizare video se ocupa firma Backup Technology SRL, valoarea contractului fiind de 1.589.000 lei (fara TVA).
La inceputul anului, oficialii municipalitatii spuneau ca lucrarile trebuie finalizate in data de… 16 aprilie 2015, ceea ce nu s-a intamplat. Si asta, desi contractul pentru executie a fost incheiat acum un an, in august 2014.
Acum, autoritatile locale afirma ca montarea camerelor si finalizarea proiectului depind de lucrarile de reabilitare si punere in valoare a vestigiilor din centrul istoric.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005837 (s)