News Flash:

Ziua Unitatii Germaniei, marcata la Timisoara

5 Octombrie 2014
659 Vizualizari | 0 Comentarii
Peste 500 de persoane au luat parte sambata seara la festivitatile organizate de Consulatul Republicii Federale Germania la Timisoara cu ocazia celei de a 24-a Zi a Unitatii Germaniei.
Festivitatile, care au avut loc la Opera Nationala Romana, au inceput cu un cuvant de salut rostit de consulul Germaniei la Timisoara, Rolf Maruhn, care le-a multumit tuturor celor prezenti pentru faptul ca au dat curs invitatiei de a lua parte la acest eveniment. 
In continuare, Werner Lauk, ambasadorul Germaniei la Bucuresti, a vorbit despre importanta zilei de 3 octombrie, sarbatoarea nationala a Republicii Federale Germania, care a fost adoptata dupa reunificarea politica, legislativa, teritoriala si administrativa petrecuta integral la 3 octombrie 1990, 'o data fericita in istoria Germaniei si a Europei, zi in care Germania a devenit o ancora de stabilitate in mijlocul Europei'. 
Vorbind despre comunitatea germana din Romania, ambasadorul Lauk a spus, intre altele, ca aceasta este 'o punte de legatura intre cele doua tari, atat in plan economic, cat si in plan cultural si social'. 
Diplomatul a mai afirmat ca firmele germane sunt tot mai interesate sa investeasca in Romania, la aceasta contribuind atat dezvoltarea invatamantului dual, sprijinit si de Germania, cat si faptul ca mai multe scoli din vestul tarii au primit dreptul de a organiza examene de atestare pentru limba germana. 
La randul sau, Barbara Stamm, presedinta Parlamentului Landului Bavaria, a amintit de 9 noiembrie 1989, data la care a cazut Zidul Berlinului, data la care RDG a anuntat deschiderea tuturor granitelor, data care coincide cu fondarea primei republici germane reale. 
Au mai rostit alocutiuni Eugen Dogariu, prefectul judetului Timis, si Ovidiu Gant, reprezentantul comunitatii germane din Romania in Camera Deputatilor. 
A urmat un spectacol de gala sustinut de Formatia de dansuri populare germane a Cercului cultural Banat-Ja Arad, si de Orchestra, corul, solistii si ansamblul de balet ale Operei Nationale Romane din Timisoara, la pupitrul dirijoral al spectacolului aflandu-se Mihaela Silvia Rosca. 
Intre cei prezenti la eveniment s-au aflat reprezentanti ai administratiei publice locale din Timisoara, membri ai cluburilor economice Banat, Arad si Satu Mare, oameni de afaceri si oameni de cultura din judetele din vestul Romaniei, precum si o numeroasa delegatie din Landul Bavaria. AGERPRES

unitatii germaniei festivitatile werner lauk
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 34 queries | Mysql time :0.059661 (s)