News Flash:

Ziua Mondiala a Mediului, marcata la Resita

6 Iunie 2014
677 Vizualizari | 0 Comentarii
 Primaria municipiului Resita, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Caras-Severin, Garda Nationala de Mediu - Comisariatul Judetean si Biblioteca Municipala din Resita au organizat, joi, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, o serie de activitati educationale, in vederea constientizarii populatiei asupra necesitatii de protejare a mediului inconjurator.
Ziua a inceput cu un mars de sensibilizare, derulat pe traseul Scoala Generala cu clasele I-VIII Nr. 8 Resita - Scoala Generala cu clasele I-VIII Nr. 7 - Parcul Copiilor. 
Aceste activitati au ca scop educarea tinerilor pentru pastrarea unui mediu curat si sanatos, in vederea unei dezvoltari durabile. 
'Trebuie sa transmitem generatiilor viitoare acel patrimoniu natural cat mai bogat, asa cum ne-a fost lasat de generatii intregi. Judetul Caras-Severin este plin de astfel de minunatii. Tinerii si generatia noastra pot promova un ecoturism controlat, care ne poate aduce multe foloase, atat localitatilor, cat si noua insine. Totodata, trebuie sa facem copiii sa inteleaga faptul ca aceste gaze cu efect de sera, care contribuie la schimbarile climatice sunt foarte daunatoare mediului si trebuie sa facem ceva sa le stopam', a declarat Mirela Ianosi, consilier la Agentia pentru Protectia Mediului Caras-Severin. 
In caz contrar, spune Mirela Ianosi, dupa anumite studii, anul 2036 va fi un an problema, care ar putea sa puna omenirea in pericol, daca temperatura va creste cu peste doua grade Celsius, si anume, vom avea efecte negative asupra consumului de apa potabila, asupra economiei, agriculturii si, nu in ultimul rand, asupra sigurantei nationale si internationale.
Marsul s-a finalizat cu un concurs de sloganuri specifice tematicii - protectia mediului. In paralel, la sectia Serviciului Public - Biblioteca Municipala Resita, a fost organizata o expozitie pe teme de mediu. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0792 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012242 (s)