News Flash:

Ziua Drapelului, sarbatorita si la Timisoara

27 Iunie 2016
1056 Vizualizari | 0 Comentarii
ziua drapelului
Ziua Drapelului a fost marcata duminica, la Timisoara. Drapelul a fost inaltat pe catarg, iar militarii au defilat si fanfara a interpretat cantece patrotice. La manifestare au fost prezente si oficialitati ale judetului.
Manifestarile cu ocazia acestei zile au avut loc duminica, 26 iunie, incepand ora 10, cu prezentarea onorului, a raportului si salutarea drapelului de lupta si a detasamentului de onoare. Apoi a avut loc inaltarea drapelului Romaniei pe catarg, dupa care fanfara a interpretat cantece patriotice, urmata de reprezentanti ai Scolii Populare de Arte si de defilarea detasamentului de onoare, scrie tion.ro. Reprezentantii oficialitatilor au sarutat drapelul de onoare, inainte de a fi inaltat pe catarg. Au fost prezenti prefectul judetului Timis Mircea Bacala, viceprimarul Timisoarei Dan Diaconu si liderul CJ Timis Titu Bojin, alaturi de alte oficialitati ale judetului si ale urbei.
Ziua Drapelului National a fost instituita pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, cand Guvernul revolutionar a decretat ca Tricolorul – rosu, galben si albastru – sa reprezinte steagul national al tuturor romanilor; cele trei culori impartite in mod egal reprezinta principiul egalitatii, orientarea culorilor in sus semnifica verticalitatea, cifra trei este numarul perfect.

ziua drapelului timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005706 (s)