News Flash:

Zi decisiva pentru Elena Udrea si Alina Bica

25 Septembrie 2015
1411 Vizualizari | 0 Comentarii
alina bica3
Fosta sefa PMP Elena Udrea a precizat vineri, la iesirea de la Instanta Suprema, care au fost argumentele sale pentru ca masura controlului judiciar impotriva ei sa fie ridicata. La fel ca si Elena Udrea si fosta sefa DIICOTAlina Bica, afla vineri daca vor scapa de masurile preventive in dosarele lor de coruptie.
"A fost termen doar pentru verificarea masurii de control judiciar. Argumentele sunt aceleasi. Sunt parlamentar in Parlamentul Romaniei cu drepturi depline. Daca sunt de 4 ori pe saptamana la Parlament in ochii dumneavoastra, m-am gandit sa nu va mai chem si de doua ori pe saptamana la Politie sa ma filmati si acolo. Daca sunt de 4 ori pe saptamana in Parlament este clar ca sunt in Bucuresti si in tara. E complicat, suntem in UE, daca fugi te aduc in 3 ore de oriunde din Europa, mai ales in cazul unui parlamentar eu, domnul ministruAriton. Ai activitati parlamentare in afara tarii, poti fi parlamentar sa votezi legi importante in tara, dar nu poti pleca cu comisia in Bulgaria spre exemplu. Bun, au fost argumente, dar instanta este suverana si decizia ii apartine", a declarat Elena Udrea la iesirea de la ICCJ.

Totodata, fosta sefa PMP a vorbit si despre faptul ca reprezentantii Consiliului Europei s-au aratat ingrijorati de conditiile din puscariile romanesti. "Am citit acum o stire ca cei de la Consiliul Europei sunt ingrijorati de conditiile din aresturile si inchisorile din Romania. Probabil vor trebui chemati cei de la Comitetul impotriva torturii din nou in tara sa vada care sunt conditiile de aici, sa vada ce se intampla cu cei din arest preventiv", a adaugat fosta sefa PMP. Fostul ministru Elena Udrea, aflata sub control judiciar, in dosarul "Gala Bute" va afla vineri daca aceasta masura in cazul sau va fi ridicata. Tot judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie vor decide vineri si daca fosta sefa a DIICOTAlina Bica, va scapa de arestul preventiv pentru luare de mita. Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins, in luna august, cererea Elenei Udrea de ridicare a masurii preventive, dar decizia nu era definitiva. Iar in cazul fostei sefe a DIICOT, ea a fost arestata preventiv in 2 septembrie, alaturi de fostul sef al ANAFSerban Pop. Cei doi sunt acuzati ca au primit mita de la omul de afaceri Horia Simu pentru a-l favoriza intr-un dosar DIICOT. Potrivit avocatei Alinei Bica, denuntatorul ar fi chiar fostul consilier Ionut Mihailescu.

elena udrea controlului judiciar diicot alina bica coruptie parlament
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006972 (s)