News Flash:

Zi de mare sarbatoare! Sfanta Maria Mica: Ce nu au voie sa faca femeile si barbatii in aceasta zi

8 Septembrie 2016
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
Sfanta Maria Mica2
Pe 8 septembrie, credinciosii praznuiesc Nasterea Maicii Domnuluisau Sfanta Maria Mica, asa cum este numita in popor, prima maresarbatoare din cursul anului bisericesc si totodata cea mai mare sarbatoare a toamnei. Potrivit traditiei ortodoxe, rugaciunile adresate Maicii Domnului in aceasta zi, de catre cele care isi doresc un copil, sunt mai ascultate ca oricand. O alta superstitie romaneasca spune ca persoanele care mananca gatit la foc in aceste zile isi pot atrage asupra lor boli care ii pocesc.

In aceasta zi credinciosii merg de dimineata la biserica, pentru a asculta slujba si pentru a se inchina la icoana Maicii Domnului. Fecioara Maria s-a nascut intr-o familie de crestini, Ioachim si Ana. Acestia, desi inaintati in varsta, s-au rugat cu tarie pentru a avea un prunc. Traditia spune ca Ingerul Gavriil i-a vestit ca ruga lor a fost ascultata si ca Dumnezeu le va da cel mai de pret dar, un prunc, ales al Domnului, pe care au botezat-o Maria. Nasterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea in biserica (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) si Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sarbatori crestine inchinate Sfintei Fecioare Maria, Nascatoarea de Dumnezeu.

In aceasta zi, barbatii nu mesteresc si nu fac treaba in gospodarie, iar femeile nu cos si nu spala rufe. In credinta populara, sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului reprezinta hotarul astronomic dintre vara si toamna, momentul in care se da startul lucrurilor agricole de toamna si momentul in care noul anotimp incepe sa isi intre in drepturi. Astazi, credinciosii trebuie sa aprinda candela in dreptul icoanei Maicii Domnului si sa o lase lase sa arda pe tot parcursul zilei.

sarbatoare slujba fecioara maria
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007809 (s)