News Flash:

Zi de doliu si funeralii nationale in Kuweit, dupa atentatul sinucigas revendicat de gruparea Statul Islamic

28 Iunie 2015
1198 Vizualizari | 0 Comentarii
atentat kuweit
Funeralii nationale vor fi organizate sambata in Kuweit, pentru cele 26 de persoane ucise vineri intr-un atentat sinucigas indreptat impotriva unei moschei siite, revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic (SI), informeaza AFP.
Ministerul de Interne kuweitian a precizat, intr-un comunicat, ca 26 de persoane au fost ucise si 227 au fost ranite in atac, unul dintre cele mai sangeroase care au avut vreodata loc in acest emirat petrolier si primul care a vizat o moschee. Bilantul precedent anunta 27 de morti, insa luand in considerare atacatorul.
Teroristul kamikaze a luat drept tinta moscheea Al-Imam Al-Sadeq din capitala Kuweit, in timpul rugaciunii saptamanale care avea loc acolo, in a doua vineri din luna sacra a Ramadanului.
Guvernul kuweitian a declarat ziua de sambata zi de doliu national si a plasat fortele de securitate in stare de alerta.
Autoritatea moscheilor din Kuweit a anuntat, intr-un comunicat, ca "martirii" vor fi inhumati in cimitirul siit din vestul capitalei, in jurul orei locale 16.00 (13.00 GMT). Ea a adaugat ca populatia va putea sa prezinte condoleante timp de trei zile, incepand de sambata, in Marea Moschee, cel mai mare loc de cult sunit din aceasta tara, gest de solidaritate cu comunitatea siita care reprezinta o treime din populatia Kuweitului.
Emirul, guvernul, parlamentul, partidele politice si liderii religiosi au estimat ca acest atac avea menirea sa alimenteze disensiunile confesionale intr-o tara majoritar sunita.
Suspecti au fost arestati vineri si interogati, a anuntat Ministerul de Interne, fara a oferi mai multe detalii.
Gruparea ultraradicala sunita Statul Islamic (SI), care ii considera pe siiti "eretici", a revendicat repede responsabilitatea atacului de vineri, primul din Kuweit comis de aceasta grupare.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006320 (s)