News Flash:

Zi cu emotii pentru Elena Udrea

11 Noiembrie 2015
1679 Vizualizari | 1 Comentarii
elena udrea
Un nou termen in dosarul "Gala Bute", in care fostul ministru Elena Udrea este judecata pentru luare de mita si abuz in serviciu, este programat miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La ultimul termen al procesului, din 21 octombrie, magistratii au respins cererile depuse de denuntatorii Elenei Udrea de a fi judecati mai repede prin procedura simplificata. Este vorba de Stefan LunguGheorghe NastasiaAna Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga, care au cerut sa fie judecati prin procedura simplificata, dupa ce si-au recunoscut vinovatia in fata instantei.

Pe de alta parte, magistratii au respins cererea formulata de Societatea Nationala a Apelor Minerale de introducere in proces a Federatiei Romane de Box, in calitate de parte responsabila civilmente.

In schimb, instanta a dispus introducerea in dosar ca parte responsabila civilmente a SC Europlus Computers SRL, actualmente SC EURO BOX PROMOTION SRL.

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mitaabuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga — administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, si anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu, au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care il conducea.

magistratii stefan lungu gheorghe nastasia dragos botoroaga mita abuz
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004679 (s)