News Flash:

Zeci de resiteni s-au prins in hora, la sarbatorirea Micii Uniri

24 Ianuarie 2018
902 Vizualizari | 0 Comentarii
resita

 Jandarmii caraseni s-au strans, miercuri, la Hora Unirii, in premiera pentru municipiul Resita, ei dorind sa marcheze in acest fel ziua de 24 Ianuarie - Unirea Principatelor Moldova cu Tara Romaneasca. 

"Astazi, 24 ianuarie, se implinesc 159 de ani de la infaptuirea Micii Uniri. Jandarmeria, care traieste  cu sufletul alaturi de poporul roman Unirea Principatelor, care a stat la baza Marii Uniri de la 1918, a luat initiativa de organiza in centrul civic al municipiului Resita, Hora Unirii, pentru ca si ceilalti cetateni ai orasului sa simta alaturi de noi spiritul patriotic, solidaritatea si bucuria fata de ziua de 24 ianuarie 1859', a declarat lt.col. Ionel Dima-Manoiu, inspector sef al IJJ Caras-Severin. 

Cu toate ca Banatul nu s-a unit in 1859 cu Moldova si Tara Romaneasca, momentul a fost unul deosebit de important, avand in vedere ca atunci, la 24 ianuarie, s-au pus bazele Marii Uniri. 

Cu acest prilej, subprefectul judetului Caras-Severin, Sebastian Purec, a dat citire mesajului ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, dupa care jandarmii i-au invitat pe cei prezenti sa intre in Hora Unirii. 

Pe 24 ianuarie se implinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Romane, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza. "Mica Unire" de la 1859 a fost primul pas important pe calea infaptuirii statului national unitar roman. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006649 (s)