News Flash:

Zeci de localitati din Maramures si Salaj, afectate de inundatii

27 Mai 2015
1243 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii cod 1
Sase localitati din Maramures sunt afectate de inundatii, in urma ploilor abundente inregistrate in noaptea de marti spre miercuri, iar prefectul judetului, Anton Rohian, a spus ca familiile ale caror case au fost inundate sunt evacuate. In judetul Salaj un numar de 31 de localitati sunt afectate de inundatii.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Maramures transmis miercuri, pompierii militari intervin in teren pentru a-i ajuta pe localnicii ale caror case sau gospodarii au fost afectate de inundatii.
”In urma ploilor abundente mai multe localitati din judetul Maramures au fost afectate de scurgerile de pe versanti. Incepand cu ora 2.00, miercuri dimineata, dispeceratul ISU Maramures a fost anuntat despre producerea unor inundatii in localitatile Farcasa, Buzesti, Sarbi, Ardusat, Ilba, si Seini, iar mai multe gospodarii sunt afectate la Buzesti si in Ilba. In zonele Ilba si Seini pe DE 58 si Ardusat pe DJ 108A si DJ 193 circulatia este restrictionata pe un singur sens. Pompierii militari maramureseni intervin in teren pentru a da o mana de ajutor cetatenilor si pentru a inlatura efectele produse de scurgerile de apa”, se arata in documentul citat.
Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, care este si presedintele Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, se afla pe teren in zonele afectate pentru coordonarea actiunilor de interventie.
El a declarat ca au fost inundate 60 de case si gospodarii.
”Tocmai am incheiat de evacuat o batrana din satul Buciumi apartinator de Somcuta, s-a oprit ploaia, iar viitura isi duce cursul mai departe prin Somcuta si Satul Lung. Sunt inundate 60 de case si gospodarii, iar pana trece viitura se va ajunge la 70 de locuinte inundate”, a spus prefectul.
Intrebat daca familiile ale caror case au fost inundate vor fi evacuate, el a spus: ”Toate familiile sunt evacuate din casele inundate”.
Salaj: 31 de localitati, afectate de inundatii. doua scoli au fost inchise
Un numar de 31 de localitati din judetul Salaj sunt afectate de inundatii, in urma ploilor cazute in noaptea de marti spre miercuri, mai multe persoane fiind evacuate din locuinte de echipele de interventie ale ISU, iar doua scoli fiind inchise.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Salaj, Lucian Andrei Jacodi, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca noua persoane din localitatea Surduc au fost evacuate din locuinte, iar scolile din Cheud si Chiesd au fost inchise.
”Un numar de 31 de localitati din judetul Salaj sunt afectate de inundatii, in urma ploilor inregistrate in noaptea de marti spre miercuri. Din cauza pericolului de inundare, au fost inchise doua scoli din localitatile Cheud si Chiesd, unde elevii nu merg miercuri la cursuri. De asemenea, au fost evacuate noua persoane din localitatea Surduc”, a spus Jacodi.
La ora transmiterii acestei stiri, echipaje ale ISU Salaj intervin in localitatile afectate de inundatii.
Hidrologii au emis o avertizare cod rosu pentru trei bazine hidrografice din judetele Satu Mare, Salaj si Maramures, unde de miercuri, de la ora 7.05, pana miercuri, la ora 14.00, se pot produce inundatii locale cu posibile depasiri ale cotelor de pericol.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1282 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007183 (s)