News Flash:

Zeci de irakieni, solicitanti de azil in Romania, depistati cand incercau sa treaca ilegal frontiera in Ungaria

7 Decembrie 2017
894 Vizualizari | 0 Comentarii
frontiera5 1

 Un numar de 42 de cetateni irakieni, solicitanti de azil in Romania, au fost depistati si opriti la granita cu Ungaria, de politistii de frontiera din cadrul Sectorului Turnu, cand incercau sa treaca ilegal in tara vecina, deplasandu-se spre granita cu un microbuz, au informat joi autoritatile in domeniu. 

''Lucratorii nostri au depistat miercuri seara, in apropierea liniei de frontiera, pe directia localitatii Variasul Mic, un microbuz inmatriculat in Romania, in care se aflau mai multe persoane de origine afro-asiatica. Persoanele in cauza au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera Turnu pentru cercetari, unde s-a stabilit ca este vorba despre 42 de cetateni irakieni'', se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera Bihor. 

Din grup faceau parte 10 femei, noua barbati si 23 de copii, adultii avand varste cuprinse intre 18 si 63 de ani, iar minorii intre 2 si 17 ani. 

Conform comunicatului, s-a mai stabilit ca toti sunt solicitanti de azil in Romania si au incercat sa treaca ilegal frontiera romano-ungara cu scopul de a ajunge intr-un stat din spatiul Schengen. La cercetari, cei in cauza au declarat ca microbuzul a fost condus de doua persoane de sex masculin, care i-au abandonat in mijlocul de transport, in apropierea granitei. 

Politistii aradeni efectueaza cercetari in acest caz sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun. Verificarile continua in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate in activitatea infractionala, potrivit sursei citate. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1362 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006273 (s)