News Flash:

Zeci de biciclete pentru timisoreni amplasate in statii. Nimeni nu stie cum vor fi folosite

18 Martie 2015
1384 Vizualizari | 1 Comentarii
Zeci de biciclete au fost amplasate in mai multe statii din Timisoara, in cadrul unui proiect de 7,5 milioane de lei, pentru incurajarea oamenilor sa foloseasca transportul in comun, insa acestea nu pot fi folosite, pentru ca autoritatile nu au stabilit deocamdata cum se vor imprumuta sau inchiria.
Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca proiectul ”Sistem intermodal de transport in comun”, care prevede, printre altele, achizitionarea a circa trei sute de biciclete si crearea de statii pentru acestea in apropierea statiilor de transport in comun din oras, este aproape finalizat, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, 30 de biciclete, violet cu negru, au fost deja amplasate in statiile Regiei Autonome de Transport Timisoara (RATT) de la Catedrala Mitropolitana, Mall si Posta Mare, aflate in zona centrala a orasului. Numerosi timisoreni s-au oprit pentru a admira bicicletele, iar unii dintre acestia chiar au incercat sa le imprumute, insa autoritatile nu au stabilit deocamdata cum vor putea fi inchiriate sau imprumutate acestea.
Intrebat cand se va stabili o modalitate pentru inchirierea bicicletelor, primarul Nicolae Robu a raspuns: "Mecanismul va fi anuntat in momentul in care dam sistemul in folosinta. Va trebui sa facem putina popularizare”.
Potrivit edilului, o receptie primara a proiectului va avea loc peste doua saptamani, iar daca vor exista obiectii, legea prevede remedierea problemelor in termen de o luna.
Receptia finala a proiectului va avea loc cel tarziu peste o luna si jumatate, a adaugat primarul.
Robu a spus ca peste aproximativ o luna si jumatate bicicletele vor putea fi imprumutate de timisoreni, iar pana atunci vor ramane in statiile de transport in comun din oras si vor fi supravegheate video.
”Ca principiu se doreste incurajarea oamenilor sa foloseasca sistemul de transport in comun, avand posibilitatea sa se deplaseze intre statii sau pentru a se deplasa de la statia de transport in comun pana acolo unde au treaba. Evident ca va trebui sa se tina cont de posesia unui bilet sau abonament pentru transportul in comun”, a declarat Nicolae Robu.
Proiectul european are o valoare totala de 7,5 milioane de lei si prevede, pe langa achizitionarea celor aproximativ 300 de biciclete si construirea de rastele pentru acestea, si amenajarea de piste pentru biciclete.
Bicicletele vor putea fi imprumutate din 25 de statii de transport in comun din muncipiu. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005908 (s)