News Flash:

ZBOR DE COSMAR! Panica la bordul unui avion Blue Air, plin cu romani. ”Am zis ca murim in ciclon”. Reactia companiei

5 Ianuarie 2018
1126 Vizualizari | 0 Comentarii
avion blue air intors din drum din cauza unei alerte 438032

Experienta de cosmar pentru cei 126 de pasageri ai unei curse Blue Air cu destinatia Catania. Din cauza furtunii Eleanor care face ravagii in Europa de vest, avionul in care se aflau ai nostri a fost prins in mijlocul unor turbulente extrem de puternice.

In timp ce, pilotul a fost redirectionat catre Palermo, unde a si aterizat oamenii s-au speriat infiorator si foarte multi au inceput sa planga in hohote. Unii dintre ei spun ca s-au temut ca nu-si vor mai vedea niciodata familiile.

Aeronava, un Boeing 737 cu 126 de pasageri la bord mai avea putin pana la aterizarea pe aeroportul din Catania.

Deasupra Marii Mediterane, aparatul a intrat insa intr-o zona de turbulente extrem de puternice. Pasagerii povestesc ca s-au deschis compartimentele pentru bagaje si a inceput sa ploua cu genti.

Angelica Ozac, pasager: “Panica a fost foarte mare pentru ca avionul era foarte plin. Si erau si copii, erau persoane care au inceput sa planga. Chiar erau doi barbati care plangeau. Pasagerii au inceput sa tipe si am incercat sa cerem explicatii. La un moment dat a iesit o stewardesa si ne-a spus sa stam linistiti ca plecam spre aeroportul de la Palermo, datorita turbulentelor care sunt la Catania.”


Angelica Ozac este stabilita in Palermo. Femeia marturiseste ca a trecut prin momente cumplite mai ales ca primul ei sot a murit intr-un accident aviatic, in 1987.

“A coborat foarte tare, la un moment dat. Cu miscare dreapta-stanga. S-a apropiat de mare si, din vibratiile acestea, dreapta-stanga, a luat-o foarte tare spre dreapta.”

La ora 9:10 aeronava a decolat de pe aeroportul din Bacau cu destinatia Catania. Captitanul a fost nevoit sa schimbe ruta dupa cum anunta cei de la Blue Air si sa aterizeze pe aeroportul din Palermo din cauza vantul puternic in rafale mai ales ca aparuse si fenomenul de forfecare.
”Am zis ca murim in ciclon. Capitanul a decis ca ar trebui sa ne faca escala la Palermo, dupa care sa ne bage iar in zborul infernal spre Catania”, a precizat o alta romanca aflata la bord.

Specialistii spun in astfel de conditii aeronava devine mult mai greu de manevrat si se poate produce oricand o catastrofa.

Mircea Andres, instructor de pilotaj: “Vantul de forfecare este o schimbare a directiei vantului sau a intensitatii vantului pe inaltime. Lucrul acesta afecteaza aeronavele indiferent de marimea sau greutatea lor, pentru ca schimba caracteristicile aerodinamice a aeronavei respective. Organele de comanda trebuie sa modifice si sa stabileasca acest echilibru prin modificarea unghiului de incidenta sau prin marirea vitezei.”

Compania Blue Air a transmis ca siguranta pasagerilor si a echipajului nu a fost pusa in pericol in niciun moment.

Rafalele puternice de vant au provocat pagube mari in Catania si nu numai. S-au inregistrat in jur de 180 de apeluri la pompieri care muncesc fara oprire de miercuri noapte.

De altfel, Europa de Vest este ravasita de furtuna ″Eleanor″⁣, care a facut deja 3 morti. Eleanor a adus vant de 160 de kilometri pe ora si inundatii de proportii in Irlanda, Matea Britanie, Franta si Olanda. Timp de cateva ore, autoritatile de la Paris au inchis preventiv turnul Eiffel, iar la Amsterdam, pe aeroportul Schiphol sute de curse au avut intarzieri de cateva ore.

Reactia Blue Air

”Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, zborul Blue Air 0B2945 care a decolat, astazi, de la Bacau cu destinatia Catania a fost nevoit sa realizeze o oprire pe aeroportul de rezerva Palermo, unde cei 126 de pasageri si cei 6 membri ai echipajului au aterizat in siguranta. Cauza exacta in urma careia aeronava Boeing 737 a fost nevoita sa-si intrerupa cursa a fost, in principal, vantul puternic in rafale cu fenomenul de forfecare, cat si turbulentele severe in apropierea aeroportului”, se arata in comunicatul Blue Air, citat de News.ro.

Dupa ce fenomenele meteo si-au redus din intensitate, aeronava si-a continuat zborul cu destinatia Catania, unde a preluat pasagerii zborului de retur Catania - Bacau, potrivit companiei.

Aeronava Boeing 737, care a decolat joi la ora 8.50 de pe aeroportul din Bacau, ar fi trebuit sa aterizeze in Catania la ora locala 10.15.

”In niciun moment zborului, siguranta pasagerilor si a echipajului nu a fost pusa in pericol. Aeronava nu a fost si nu a declarat aterizare de urgenta / stare de urgenta / situatie de urgenta. Apropierea in vederea aterizarii la Catania s-a desfasurat conform procedurilor standard, fara nicio deviere, iar comandantul, experimentand conditiile meteo nefavorabile, a decis intreruperea procedurii de aterizare si redirectionarea spre aeroportul de rezerva Palermo”, se arata in comunicat.

Aeronava Boeing 737 este in stare tehnica optima pentru zbor si nu a experimentat niciun fel de defect tehnic sau de alta natura in timpul zborului sau al aterizarii, potrivit companiei. Totodata, in prezent, aeronava este in cursa, cu pasagerii care aveau cursa de la Catania spre Bacau, au anuntat reprezentantii companiei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005597 (s)