News Flash:

Zacusca din vinete fara fierbere – o reteta ce transforma 4 ore petrecute la bucatarie in doar 30 de minute

6 Octombrie 2017
1195 Vizualizari | 0 Comentarii
zacusca

Vinetele pot fi preparate în două moduri: fierte un timp îndelungat la aragaz sau coapte doar 30 de minute. Vinetele coapte au un avantaj important: acestea se prepară destul de rapid și în rezultat obțineți un fel de mâncare dietetic delicios. Bucurați-i pe cei dragi cu un astfel de deliciu, ce cu siguranță va capta atenția tuturor chiar și la masa de sărbătoare.

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 1 căpățână de usturoi
  • 40 g de nuci
  • sare
  • piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Înfigeți vinetele de câteva ori cu o furculiță și aranjați-le pe o tavă de copt. Coaceți vinetele în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C timp de 30 de minute.

2. Tocați nucile cu ajutorul unui robot de bucătărie sau a unei râșnițe de cafea.

3. Scoateți vinetele din cuptor și puneți-le într-o pungă. Lăsați-le în pungă timp de 5 minute.

4. Decojiți vinetele și tăiați-le cuburi. Tocați-le cu ajutorul unui robot de bucătărie. Adăugați usturoiul curățat și amestecați până obțineți o masă omogenă.

5. Amestecați pasta obținută cu nucile tocate. Dați vinetele la frigider.

Notă: La dorință, puteți adăuga la zacusca de vinete și roșii. Preventiv, decojiți-le, tăiați-le și prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins. Adăugați roșiile la pasta de vinete și amestecați. Astfel, veți obține un aperitiv cu un nivel caloric ridicat.


vinetele aragaz coapte vinetele coapte ingrediente usturoi
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010821 (s)