News Flash:

Zacamant de titei si gaze, descoperit in Buzau: ”Poate fi cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani”

17 Decembrie 2014
596 Vizualizari | 0 Comentarii
OMV Petrom (SNP) si Hunt Oil Company of Romania au anuntat descoperirea unui zacamant de titei si gaze in sudul judetului Buzau, dupa o investitie comuna in explorare care se ridica la 5 milioane euro.
"Aceasta are potentialul sa fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei", se arata intr-un comunicat al subsidiarei grupului austriac OMV.
Zacamantul a fost descoperit in perimetrul VIII Urziceni Est, la o adancime de peste 2.500 de metri. Descoperirea se afla la 7-12 km distanta de zacaminte mature, exploatate de peste 50 de ani.

OMV Petrom a descoperit un nou zacamant de titei in Marea Neagra

Garda de Mediu Prahova: Lukoil reia activitatea la rafinaria din Ploiesti
 
Estimarile obtinute din testele efectuate la cele doua straturi geologice indica o productie potentiala pe sonda de 1.200 - 2.100 bep (baril echivalent petrol) /zi.
"Anul acesta am avut cel mai ridicat nivel al investitiilor pentru explorare post-privatizare. Este important sa continuam activitatea de explorare, in conditiile in care 90% din zacamintele pe care le operam sunt mature si au atins varful de productie cu multi ani in urma. In prezent, furnizam circa 40% din necesarul de titei si gaze al Romaniei", a declarat, intr-un comunicat, Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom responsabil de explorare si productie.
In perioada urmatoare, cele doua companii vor continua testele pentru a determina potentialul de productie si vor realiza campanii de achizitie de date seismice in regiune.
Descoperirea a fost facuta in cadrul parteneriatului de explorare onshore incheiat in 2010 de OMV Petrom si subsidiara grupului petrolier american Hunt Oil. Asocierea vizeaza explorarea blocurilor I Adjud si VIII Urziceni Est, operatorul fiind Hunt Oil.
Mediafax.ro 

zona munteniei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1075 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035620 (s)