News Flash:

Week-end cu lapovite si ninsori, inclusiv in Bucuresti; va ninge consistent de 1 decembrie

28 Noiembrie 2014
1187 Vizualizari | 0 Comentarii
Sfarsitul de saptamana se anunta unul foarte rece din punct de vedere termic, iar precipitatiile sub forma de lapovita si ninsoare vor fi consistente la nivel national, inclusiv in zona Capitalei, mai ales in ziua de 1 Decembrie, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, Mihai Tinu, meteorolog de serviciu in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie /ANM/.
'In Bucuresti, urmeaza un week-end prelungit bogat in precipitatii. Vremea se mentine inchisa si rece la acest sfarsit de saptamana. Maine dimineata /sambata, n.r./ vor fi conditii de ceata, dar spre dupa-amiaza isi vor face aparitia precipitatiile slabe, predominant sub forma de ploaie. In seara si noaptea dinspre sambata spre duminica, acestea se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare. Pe parcursul zilei de duminica, sansele de ninsoare vor fi destul de mici, slabe cantitativ, mai ales in primele ore ale zilei. Pentru ziua de 1 Decembrie, vestile nu sunt prea bune pentru zona Capitalei pentru ca va incepe sa ninga, mai slab in prima parte a zilei, dar odata cu intrarea in dupa-amiaza si, mai ales, in noapte, ninsoarea si vantul se vor intensifica. In plus, temperaturile vor fi destul de scazute, de la—2 grade la—1 grad pe timpul zilei, in timp ce noaptea ar putea sa coboare spre—3 grade', a precizat Tinu.
Potrivit meteorologului de serviciu al ANM, momentan, pentru zona Bucurestiului, nu exista indicii ca se impune emiterea de Coduri meteo.
'Pentru emiterea unui Cod Galben, de exemplu, trebuie sa avem ninsoare abundenta si viteze ale vantului de peste 55 km/h. Trebuie sa studiem toate materialele pe care le avem la dispozitie, pana atunci', a spus specialistul ANM.
Prognoza de specialitate releva faptul ca, la nivel national, in intervalul 29 noiembrie — 1 decembrie, vremea va fi inchisa, cu precipitatii mixte si mai ales ninsori in zona montana.
'La nivel national, se anunta tot vreme inchisa, cu precipitatii mai mult sambata. Vor fi ploi in Banat si Crisana, ploi si lapovita in Transilvania si Maramures, ninsori in Moldova, in timp ce in Oltenia, Muntenia si Dobrogea vor fi ploi si lapovite, iar noaptea mai mult ninsori. Duminica, vor fi mai putine precipitatii si doar pe partea de vest si sud-vest vor fi ploi, adica in Banat si Crisana, si mixte in Oltenia. La munte se vor semnala precipitatii sub toate formele: ploi, lapovita si ninsori. Este posibil sa se formeze polei pe unele drumuri pentru ca pe timpul noptii vor fi temperaturi negative', a mentionat Mihai Tinu.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1138 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007967 (s)