News Flash:

Vremea si curentii marini au impus reprogramarea hunedoreanului Avram Iancu in incercarea de a traversa Canalul Manecii

3 August 2016
1428 Vizualizari | 0 Comentarii
avram iancu inot
Conditiile meteo nefavorabile si curentii marini puternici au impus reprogramarea hunedoreanului Avram Iancu in incercarea sa de a traversa inot Canalul Manecii, barbatul din Petrosani anuntand ca va inota in perioada 10-16 august. 
Iancu isi va continua antrenamentele de inot in Dover (Marea Britanie), pana la momentul prevazut pentru traversarea Canalului Manecii. 
"Am reinceput antrenamentele dure, altfel imi ies din forma. Ma simt bine si astept cu nerabdare urmatorul tide", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Avram Iancu. 
Acesta a explicat ca fereastra de inot, denumita "tide", este determinata de pozitia Lunii. Astfel, pe parcursul unei luni de zile, exista o perioada in care nu se inoata din cauza fluxului, refluxului si curentilor extrem de puternici. Pe de alta parte, in perioada favorabila inotatorilor, denumita "neep tide", toate aceste elemente sunt la valori minime. 
Initial, bibliotecarul din Petrosani fusese programat sa traverseze inot Canalul Manecii, fara costum de neopren, in intervalul 26-31 august, dar pilotul ambarcatiunii "Sea Leopard", care trebuie sa-l insoteasca in parcursul sau, l-a anuntat ca actiunea a fost reprogramata din cauza conditiilor meteo nefavorabile, urmate de perioada nefavorabila pentru inot. 
"In urma evidentelor, el a luat o decizie ferma, in consens. Nu voi inota in extra tide, cand intensitatea curentilor este maxima. M-a reprogramat in tide-ul urmator, 10-16 august, iar data probabila a inotului va fi 12-13 august", a explicat Iancu. 
Sportivul a anuntat ca prin gestul sau doreste sa se implice si in campania de strangere de fonduri declansata la nivel national pentru achizitia operei lui Brancusi, "Cumintenia Pamantului". 
Avram Iancu se afla la a patra incercare de a traversa inot Canalul Manecii, doar in slip si cu o casca pe cap, asa cum prevad normele de omologare ale Channel Swimming Association (CSA) - organizatia acreditata in domeniu. 
El a mai incercat, in august si octombrie 2014 si apoi in august 2015, sa traverseze inot Canalul Manecii, fara costum de neopren, dar a esuat la cativa kilometri de malul francez, dupa ce organizatorii i-au cerut sa se opreasca din cursa pentru ca valurile si curentii marii i-ar fi pus viata in pericol. 
De la prima traversare inot a Canalului Manecii, in anul 1875, doar 1.361 de persoane au reusit aceasta performanta singuri, se mentioneaza pe site-ul organizatiei amintite. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006407 (s)