News Flash:

Vremea se raceste pana pe 14 februarie

6 Februarie 2017
947 Vizualizari | 0 Comentarii
frig21
Vremea va intra intr-un proces de racire pana in data de 14 februarie, cu temperaturi minime in unele regiuni de pana la minus 14 grade, dupa data de 15 februarie urmand ca temperaturile sa creasca usor, pana la maxime de pana la 8 grade, reiese din prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila pentru perioada 6-19 februarie 2017, publicata luni.
In Banat, vremea se va raci accentuat incepand din data de 7 februarie. Scaderea de temperatura se va resimti la inceput in privinta valorilor maxime ce se vor incadra, in medie regionala, intre 1 si 6 grade, sub normalul perioadei din an, apoi in special la minimele nocturne, ce pot cobori in intervalul 12 — 14 februarie chiar sub limita gerului si vor fi in medie de—8...-3 grade. Dupa data de 15 februarie este estimata o incalzire usoara si treptata a vremii, fiind anticipate temperaturi maxime de 5...8 grade si minime de—6...-2 grade, mediat pe regiune.
In primele zile ale intervalului de referinta vor fi precipitatii pe spatii extinse, moderate cantitativ, la inceput ploi, ulterior lapovita si ninsoare. Apoi, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa, acestea fiind estimate sa apara din nou cu o extindere mai mare spre sfarsitul celor doua saptamani de prognoza.
Vremea va intra si in Crisana intr-un proces de racire, ce se va concretiza prin temperaturi maxime apropiate de mediile climatologic specifice perioadei, cu valori in general de 1...4 grade si minime nocturne ce vor cobori spre limita gerului si vor fi cuprinse intre—10 si—4 grade, cele mai scazute valori fiind de asteptat in perioada 11 — 14 februarie. Apoi, dupa data de 15 februarie, este estimata o crestere treptata a temperaturii aerului, spre maxime de 6...8 grade si minime de—6...0 grade, mediat pe regiune.
Precipitatiile — ploaie, lapovita si ninsoare — vor mai frecvente si in cantitati moderate in primele zile ale intervalului de prognoza. Apoi probabilitatea de aparitie a acestora va fi redusa pana spre sfarsitul perioadei de referinta, cand pot aparea din nou cu o frecventa mai mare. 
In Transilvania, valorile termice vor fi in scadere de la o zi la alta, astfel ca vremea va deveni rece pe timpul noptilor, cand local, in special in perioada 9 — 14 februarie, va fi ger, temperaturile minime urmand a se incadra intre—14 si—6 grade, medie regionala. Valorile termice diurne se vor situa in marea lor majoritate in jurul mediilor climatologic specifice acestei perioade din an, intr-un ecart general de—1...3 grade. In ultimele zile ale intervalului de prognoza va fi posibila o incalzire a vremii, fiind estimate valori maxime de 1...5 grade si minime de—8...-6 grade, mediat pe regiune.
La inceputul intervalului se vor semnala precipitatii locale, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Apoi, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa pana spre sfarsitul perioadei de prognoza.
Vremea va fi in racire in Maramures in intervalul 7 — 14 februarie si aceasta se va resimti cu precadere la temperaturile din cursul noptilor, care vor scadea spre un ecart mediu de—12...-8 grade, cu cele mai reduse valori la inceputul celei de-a doua saptamani. Temperaturile maxime vor fi in general apropiate de mediile climatologic specifice perioadei din an, respectiv valori de 1...4 grade. In ultimele zile este posibila o crestere a temperaturilor, cele diurne fiind estimate la 3...6 grade, iar cele nocturne la o medie regionala de—7...-5 grade.
In primele zile vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, pe spatii relativ extinse. Apoi, pana in jurul datei de 14 februarie, probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa.
In Moldova, valorile de temperatura vor scadea accentuat, astfel ca in perioada 7-14 februarie vremea va deveni deosebit de rece, geroasa in cursul noptilor. Se vor inregistra maxime diurne de—6...-3 grade si minime de—16...-12 grade, in medie regionala. In ultima parte a intervalului (dupa data de 15 februarie) este posibila o crestere usoara si treptata a temperaturilor, fiind estimat un ecart al maximelor de—4...-1 grad si al minimelor de—11...-8 grade. 
In primele zile ale intervalului, pe arii extinse vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, local mai importante cantitativ. Apoi vor fi posibile doar fulguieli izolate, iar dupa data de 15 februarie va creste din nou probabilitatea pentru precipitatii mai frecvente.
Dupa primele zile caracterizate de o vreme calda, incepand din 8 februarie temperaturile vor scadea accentuat in Dobrogea, astfel ca maximele se vor situa intr-un ecart mediu de—4...0 grade, iar minimele intre—10 si—7 grade. O incalzire usoara si treptata a vremii este estimata dupa data de 15 februarie, astfel ca pana la sfarsitul intervalului de prognoza temperaturile vor ajunge, in medie, la 0...2 grade, cele maxime si—7..-5 grade, cele minime.
Precipitatiile, la inceput ploi, apoi lapovita si ninsoare, vor fi mai frecvente intre 7 si 9 februarie, perioada dupa care probabilitatea pentru ninsori slabe va fi redusa. Dupa data de 15 februarie pot aparea din nou precipitatii pe spatii mai extinse.
In Muntenia, vremea se va raci accentuat incepand din 8 februarie, astfel ca valorile diurne vor deveni negative si se vor incadra intr-un ecart mediu de—4...-1 grad, iar cele nocturne vor cobori local sub pragul gerului, urmand a oscila in medie regionala intre—12 si—8 grade. O incalzire usoara si treptata a vremii este estimata dupa data de 15 februarie, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza temperaturile vor ajunge la medii de 0...2 grade, cele maxime si de—9...-7 grade, cele minime.
In perioada 7 — 9 februarie vor fi precipitatii pe arii extinse, moderate cantitativ, la inceput mai ales ploaie, apoi predominat ninsori. Ulterior acestui interval, probabilitatea pentru ninsori slabe va fi redusa, urmand ca dupa data de 15 februarie sa fie posibile din nou precipitatii mai frecvente.
Dupa data de 8 februarie valorile termice vor scadea accentuat si in Oltenia, vremea devenind rece, geroasa local in cursul noptilor. Astfel, temperaturile maxime vor fi de—4...0 grade, iar cele minime de—11...-6 grade, in medie. O incalzire usoara si treptata a vremii este estimata dupa data de 15 februarie, fiind de asteptat valori diurne usor pozitive si minime nocturne de—7...-5 grade. 
Incepand din noaptea de 6/7 februarie pana in data de 9 februarie vor fi precipitatii pe arii extinse si local mai insemnate cantitativ, la inceput mai ales ploaie, apoi lapovita si ninsoare. Ulterior acestui interval, probabilitatea pentru precipitatii va fi foarte redusa, acestea fiind posibile din nou pe arii mai extinse dupa data de 15 februarie.
La munte, vremea va fi in racire accentuata dupa data de 7 februarie, noptile devenind geroase, cu minime de—16...-12 grade, iar valorile diurne urmand a se incadra intre—8...-4 grade. Temperaturile vor fi in crestere usoara si treptata incepand din 15 februarie, iar pana la sfarsitul intervalului de prognoza este estimat sa atinga un ecart mediu de—5...-2 grade, cele maxime si—10...-7 grade, cele minime.
In perioada 7 — 9 februarie, pe arii extinse vor predomina ninsorile, local insemnate cantitativ. Apoi, pana spre sfarsitul intervalului de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005009 (s)