News Flash:

Vremea se raceste in toata tara. Prognoza meteo in toate regiunile tarii pana la 1 decembrie

18 Noiembrie 2013
1212 Vizualizari | 0 Comentarii

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 18 noiembrie - 1 decembrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Pană pe 22 noiembrie, valorile termice vor creşte usor, iar vremea se va menţine mai caldă decat în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu o medie a maximelor diurne în jurul valorii de 14 grade şi a minimelor nocturne de 7 grade. Apoi, va avea loc un proces de răcire treptată, ajungand la temperaturi sub cele normale pentru sfarşitul lunii noiembrie, cu valori maxime de 4 grade şi minime de -1 grad, în medie.

Probabilitatea de apariţie a ploilor se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse între 22 şi 27 noiembrie, cand pot fi şi mai însemnate cantitativ. Spre sfarşitul intervalului, sunt posibile precipitaţii slabe mixte.

CRIŞANA

In prima săptămană, mediile temperaturilor diurne vor marca o creştere uşoară, pană la 14 grade în data de 20 noiembrie, apoi vor reveni la maxime în jurul valorii de 12 grade. In a doua săptămană de prognoză, vremea va continua să se răcească, mai accentuat în intervalul 24 – 26 noiembrie, cand valorile termice vor scădea cu aproximativ 6 grade. Minimele nocturne vor avea o evoluţie asemănătoare, de la valori de 4 grade în prima noapte, pană spre 7 grade pe 21 noiembrie, după care vor scădea, ajungand la sfarşitul intervalului la valori medii uşor negative.

Probabilitatea de precipitaţii pe arii extinse va fi ridicată în intervalul 22 – 25 noiembrie, însă ploi slabe, izolate, sunt posibile în fiecare zi. La sfarşitul lunii, ploile, slabe cantitativ, se vor transforma trecător în lapoviţe şi ninsori.

TRANSILVANIA

Vemea se va menţine mai caldă decat în mod obişnuit în această perioadă a anului în prima săptămană de prognoză, cu valorile cele mai ridicate între 20 şi 22 noiembrie, cand sunt aşteptate temperaturi medii diurne în jurul a 14 grade şi nocturne de pană la 4 grade. In intervalul următor, vremea se va răci accentuat, astfel că, la sfarşitul lunii maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 2 grade, în timp ce minimele vor fi negative, de aproximativ -5, normale pentru această dată.

Zilnic sunt posibile precipitaţii slabe, la început sub formă de ploaie, iar din 26 noiembrie creşte probabilitatea pentru lapoviţe şi fulguieli, cu precădere în zona subcarpatica şi în depresiuni.

MARAMUREŞ

Vremea se menţine mai caldă decat ar fi normal pană în data de 24 noiembrie, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 10 şi 13 grade şi minime de pană la 6 grade. Incepand cu data de 25 noiembrie şi pană la sfarşitul lunii, valorile termice vor marca o scădere semnificativă, de aproximativ 8 grade. Astfel, în data de 30 noiembrie, mediile maximelor vor fi de 3 grade, iar în timpul nopţii temperaturile vor coborî sub 0 grade, spre -4 grade Celsius.

Aproape pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ şi doar în jurul datelor de 23 şi 24 noiembrie sunt aşteptate ploi pe arii mai extinse, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate.

MOLDOVA

Prima zi a intervalului va fi mai rece, apoi valorile termice vor creşte cu aproape 8 grade în 3 zile, astfel că, pe 21 noiembrie, maximele diurne se vor situa, în medie, în jurul valorii de 14 grade. Intre 23 şi 26 noiembrie vremea se va răci accentuat, pană la valori diurne de 4 grade, apoi temperaturile vor continua să scadă uşor, pană la 2 grade Celsius la sfarşitul intervalului de prognoză. Evoluţia minimelor nocturne va fi asemănătoare, de la aproximativ 6 grade în prima săptămană, pană la -3 grade în ultima noapte.

In intervalul 22 – 26 noiembrie, va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi mai însemnate. In rest, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi destul de scăzută.

DOBROGEA

Atat temperaturile maxime, cat şi cele minime se menţin normale pentru această perioadă în primele două zile ale intervalului, apoi vor creşte semnificativ, cu aproximativ 8 grade Celsius, vremea devenind caldă pentru această perioadă a anului. In a doua săptămană de prognoză, regimul termic va marca o scădere treptată, astfel că la sfarşitul lunii noiembrie sunt aşteptate valori medii diurne de 5…6 grade şi temperaturi nocturne în jurul a 0 grade, vremea redevenind normală din punct de vedere termic.

Aproape pe tot parcursul intervalului, izolat, va ploua slab sau va burniţa, iar între 22 şi 27 noiembrie creşte probabilitatea pentru ploi pe arii extinse.

MUNTENIA

Temperaturile maxime vor creşte treptat, de la medii de aproximativ 9 grade în prima zi spre 16 grade în data de 21 noiembrie, după care vremea va intra într-un proces de răcire, ajungand la sfarşitul intervalului de prognoză la valori apropiate de cele normale pentru sfarşitul lunii noiembrie, de 4...5 grade Celsius. Regimul termic nocturn se va menţine ridicat, cu valori medii între 2 şi 6 grade, pană în data de 27 noiembrie, apoi minimele vor deveni în general negative.

In intervalul 22 – 26 noiembrie sunt aşteptate ploi pe arii extinse, mai însemnate cantitativ îndeosebi în zona subcarpatică. In rest, doar izolat sunt posibile ploi slabe sau burniţe.

OLTENIA

Vremea se răceşte uşor în primele două zile ale intervalului, apoi temperaturile vor creşte de la valori medii diurne de 9 grade şi minime nocturne de 2 grade, pană la 14 grade ziua şi 6 grade noaptea pe 21-22 noiembrie, valori cu 4 – 5 grade mai ridicate decat cele normale în această perioadă. Incepand cu data de 23 noiembrie vremea va intra într-un proces de răcire, iar la sfarşitul intervalului valorile termice vor fi uşor mai scăzute decat normele climatologice ale perioadei, cu maxime în jurul valorii de 4 grade şi minime uşor negative.

Trecător, pe tot parcursul intervalului, va ploua slab sau va burniţa, iar intre 21 şi 27 noiembrie, creşte probabilitatea pentru ploi pe arii extinse, moderate cantitativ.

LA MUNTE

In prima săptămană vremea va fi uşor mai caldă decat în mod obişnuit în această perioadă a anului, cu medii ale temperaturilor maxime ce se vor situa în jurul a 6 grade şi ale minimelor nocturne de aproximativ 0 grade. După 24 noiembrie şi pană la sfarşitul intervalului de prognoză, maximele diurne vor scădea semnificativ, ajungand la valori medii de -2 grade, iar minimele nocturne vor fi exclusiv negative, situandu-se, în medie, în jurul valorii de -6 grade Celsius.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ploaie pană în data de 25 noiembrie, după care vor fi mai ales lapoviţe şi ninsori. In intervalul 22 - 26 noiembrie va ploua pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi mai
însemnate.

Mediafax.ro


banat transilvania moldova dobrogea muntenia oltenia la munte
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004933 (s)