News Flash:

VREMEA pana in luna noiembrie. Ce temperaturi vor fi si cat va ploua

26 August 2014
624 Vizualizari | 0 Comentarii
Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare sezoniera a temperaturilor si a cantitatilor de precipitatii pe teritoriul Romaniei, pana in luna noiembrie.
Estimarile sezoniere sunt realizate de catre Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia si au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimata distributia temperaturilor medii lunare, precum si distributia cantitatilor lunare de precipitatii, iar fenomenele extreme cu o durata scurta de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
SEPTEMBRIE
Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice in sud-estul tarii si local in regiunile sudice si estice, iar in rest vor fi normale.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi deficitare in regiunile sud-estice si local in cele estice si sudice. In restul teritoriului vor fi apropiate de normal, cu o tendinta de excedent in centrul tarii.
OCTOMBRIE
Valorile termice vor fi peste mediile climatologice in sud-est si local in regiunile sudice si vestice, iar in restul teritoriului vor fi apropiate de normalul perioadei.
Cantitatile lunare de precipitatii vor avea o tendinta de excedent in cea mai mare parte a tarii.
NOIEMBRIE
Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptand nordul, nord-estul si local vestul tarii, unde se pot situa sub aceste medii.
Cantitatile lunare de precipitatii vor fi excedentare in regiunile centrale ale tarii, iar in restul teritoriului vor fi apropiate de mediile climatologice. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 34 queries | Mysql time :0.046763 (s)