News Flash:

Vremea la EXTREME: Temperaturile vor ajunge la 20 de grade, dupa ce duminica au fost si minus 16 grade

26 Martie 2018
897 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme calda

ANM anunta ca vremea se va incalzi treptat, urmand ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare sa fie inregistrate temperaturi chiar si mai ridicate decat ar fi normal pentru aceasta perioada a anului, adica de 20 de grade. Asta in conditiile in care duminica au fost si minus 16 grade.
"Pentru urmatorul interval, vestile sunt bune. Procesul de incalzire va continua, dar va fi lent, timid, astfel temperaturile vor creste usor, atat cele maxime, cat si cele minime cu cate doua-trei grade de la o zi la alta. Luni asteptam temperaturi de 10-11 grade in regiunile de vest, iar in restul teritoriului, chiar daca se resimte o incalzire, temperaturile vor fi in continuare mai scazute decat in mod normal pentru aceasta data. In regiunile extracarpatice, Muntenia, Oltenia, Moldova, temperaturile se vor mentine undeva la 2-6 grade, iar in mod normal, la aceasta data, ar trebui sa avem intre 10 si 14 grade, chiar si in zona Capitalei vorbim despre 3-4 grade", a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu, Alina Serban.

Aceasta a explicat ca dupa jumatatea saptamanii viitoare temperaturile vor ajunge la normal, urmand ca in weekend-ul viitor aceastea sa fie mai ridicate pentru aceasta perioada.

"Pe parcursul saptamanii, procesul de incalzire continua, se intensifica si se va resimti mai bine dupa jumatatea acestei saptamani cand ajungem la niste valori normale, urmand ca spre finalul saptamanii viitoare, temperaturile sa fie chiar mai ridicate, astfel estimam, in partea de sud, maxime de 19-20 de grade", a adaugat Alina Serban.
In ciuda vremii, care se va incalzi in zilele urmatoare, ANM a inregistrat, duminica dimineata, in anumite localitati, recorduri de temperaturi si de minus 16 grade.

"In aceasta dimineata (duminica -n.r.), pentru cateva localitati din estul Transivaniei si din nordul Moldovei, am inregistrat noi recorduri termice la cele mai scazute temperaturi minime, adica, temepraturile inregistrate in aceasta dimineata (duminica -n.r.) pentru aceste localitati, au fost cele mai scazute pentru aceasta data de cand se fac masuratorile meteorologice", a precizat meteorologul de serviciu.


anm alina serban
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.008036 (s)