News Flash:

Vreme EXTREMA in SUA. Florida, lovita de ninsori puternice

4 Ianuarie 2018
1025 Vizualizari | 0 Comentarii
nameti

Locuitorii din statul american Florida nu au vazut zapada de aproape trei decenii, pana cand valul de frig care a lovit coasta de est a SUA. Valul de frig si-a facut simtita prezenta si aici miercuri, relateaza AFP.

Joi, regiunea este lovita in plin de un fenomen cunoscut sub numele de ciclonul bomba.

Serviciul meteorologic national american a avertizat ca o furtuna de iarna severa va aduce ninsori puternice miercuri si joi, din Florida (in sud) pana in regiunea New-England din nord-estul tarii, noteaza Agerpres.

Un avertisment de furtuna a fost emis pentru orasul New York, unde se asteapta un strat de zapada de 15 centimetri intre miercuri seara si joi.

Tallahassee, oras din nordul “Sunshine State”, s-a trezit miercuri sub un strat fin de zapada de 0,25 centimetri, prima ninsoare masurabila din 1989, potrivit Weather Channel.

Locuitorii din Florida, mai obisnuiti cu uraganele decat cu zapada, au tinut sa publice pe retelele sociale fotografii cu zapada care le acopera piscinele si sandalele.

Furtuna este numita in limbajul de specialitate „ciclon-bomba”

Furtuna a dus deja la inchiderea unor drumuri in nordul Floridei si in sud-estul Georgiei, unde guvernatorul Nathan Deal a declarat stare de urgenta in zona de coasta.

Guvernatorul Floridei, Rick Scott, a facut apel la randul sau la locuitorii din nordul statului “sa se pregateasca de conditii meteo extrem de nefavorabile, inclusiv la potentiale depuneri de zapada, gheata sau caderi de grindina”.

Potrivit previziunilor, temperatura va scadea sub zero in Tallahassee in aceasta saptamana, un frig iesit din comun pentru Florida.

Ziua de joi este una extrem de importanta, iar specialistii vor monitoriza in permanenta o adevarata bomba extratropicala, au anuntat deja acestia pe Twitter.

Oamenii au fost avertizati sa-si ia masuri de precautie, sa-si faca provizii si sa se pregateasca pentru una dintre cele mai mari furtuni pe care le-a vazut America vreodata.

„In afara de zapada si de acumularile de gheata, vantul puternic ar putea sufla in rafale si ar putea dobori copaci ori cauza pene de curent”, au avertizat cei de la Serviciul Meteorologic National.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1320 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006535 (s)