News Flash:

Vreme de IARNA in Romania! Codul portocaliu se mentine. INFOTRAFIC: Circulatia rutiera pe A2 este INCHISA pe ambele sensuri de mers intre Bucuresti si Drajna

23 Martie 2018
1043 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare si viscol

Vineri, începând cu ora 7:30, a fost închisă circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, pe ambele sensuri de mers, între Bucureşti şi Drajna, km 12+000 – km 105+500, din cauza viscolului puternic şi a vizibilităţii reduse, anunţă CNAIR.

Totodată, în judeţul Vâlcea, DN7 este blocat între Goleşti şi limita cu judeţul Argeş, după ce mai multe tiruri au rămas înzăpezite, potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române.

Alte două drumuri naţionale sunt restricţionate. Astfel, a fost impusă o restricţie pe DN 13A, între Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, pentru circulaţia autoturismelor cu MMA>7,5 t, din cauza ninsorii abundente şi o restricţie de tonaj (7,5 tone) pe DN 7, între Goleşti şi limita cu judeţul Argeş (în judeţul Vâlcea).

În ceea ce priveşte traficul feroviar, 25 de trenuri au fost anulate, pe rutele Piteşti – Piatra Olt, Craiova – Sibiu, Craiova – Băileşti, Alexandria – Roşiori Nord, Caracal – Corabia, Piatra Olt – Caracal, Piatra Olt – Slatina, Lotru – Piatra Olt, Roşiori Nord – Turnu Măgurele, Bucureşti – Constanţa şi pe ruta Bucureşti – Tulcea.

Şi Bara Sulina a fost închisă, din cauza vântului puternic.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., drumarii au acţionat, de joi seara până vineri dimineaţa, cu 993 autoutilaje şi au împrăştiat 4773,7 tone de material antiderapant pentru a menţine deschisă circulaţia pe drumurile naţionale.

UPDATE 7.00

Ministerul Educaţiei: Cursurile şcolare sunt suspendate vineri în Capitală şi 10 judeţe

Vineri, din cauza ninsorilor şi viscolului, cursurile şcolare sunt suspendate integral în judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călăraşi, Ilfov, Olt, Ialomiţa şi în Bucureşti, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Informaţiile au fost comunicate de inspectoratele şcolare judeţene/ISMB, joi, 22 martie, oră de referinţă: 15:00, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situaţii de urgenţă.

"Precizăm că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice şi de specificul zonei şi al şcolii, inspectoratele şcolare judeţene şi/sau Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pot aproba, la cererea conducerii unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Acestea se pot aproba numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor şcolare", precizează MEN într-un comunicat de presă.

În cazurile de faţă, orele de curs vor fi recuperate, conform calendarului stabilit de fiecare unitate de învăţământ cu aprobarea inspectoratelor şcolare judeţene, respectiv a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

UPDATE 6.40

Niciun sector de drum naţional sau autostradă nu este închis, deşi codul portocaliu se menţine în municipiul Bucureşti şi în judeţele Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Prahova, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila şi Tulcea, unde sunt în continuare anunţate ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, temporar viscol şi vizibilitate scăzută.

”Facem în continuare apel la participanţii la trafic să se informeze, înainte de a pleca la drum, în legătură cu situaţia din zonele pe care urmează să le tranziteze, să aibă autovehiculele echipate de iarnă, să circule prudent şi să respecte eventualele restricţii impuse pe anumite sectoare de drum”, arată Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a instituit restricţie de tonaj pentru maşinile mai mari de 7,5 tone pe DN 13A, între Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc, din cauza ninsorii.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., începând cu ora 7.00, pe DN 13A, între Odorheiu Secuiesc şi Miercurea Ciuc, km 83+000 – km 127+500, a fost instituită restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

Măsura a fost luată din cauza ninsorii şi a viscolului puternic care determină vizibilitate redusă.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1303 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005570 (s)