News Flash:

Vreme de iarna in prag de vara. A nins in statiunile din judetul Hunedoara

16 Mai 2016
1391 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsoare aprilie
Vremea rece a adus, luni, ninsori in toate statiunile montane din judetul Hunedoara, in special la altitudini mai mari de 1 000 de metri, unde temperaturile au scazut noaptea pana la + 2 grade Celsius. 
Potrivit salvamontistilor, este pentru prima oara in ultimii patru ani cand in masivele Parang si Retezat ninge la jumatatea lunii mai. 
"A nins luni dimineata in statiunile Straja, Parang si Rausor. La peste 1 000 de metri ninsoarea era cu fulgi mari, ca in luna decembrie. Temperaturile sunt foarte scazute pentru aceasta perioada a anului, astfel ca noaptea coboara pana la 2 grade Celsius", a declarat, pentru AGERPRES, seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 
Salvamontistii recomanda turistilor sa nu se aventureze pe traseele de munte in aceasta perioada, din cauza ca vremea se poate schimba de la un moment la altul, iar ceata este foarte densa de la altitudini de peste 800 de metri. De asemenea, pe vaile si jgheaburile din zonele de creasta mai este zapada netopita din iarna. 
"Le recomandam turistilor sa ramana la cabane. Ceata este densa, iar precipitatiile, sub forma de ploaie sau ninsoare, pot sa apara oricand", a explicat Bodean. 
Turistii care doresc sa afle mai multe informatii despre starea traseelor din Retezat si Parang se pot adresa salvamontistilor care sunt prezenti in regim de permanenta in baza de la Rausor. In week-end, salvamontistii mai pot fi intalniti la Cabana Pietrele, din Retezat, dar si in statiunile Straja si Parang, din Valea Jiului. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005074 (s)