News Flash:

Vrei sa ramai insarcinata mai repede? Iata cand si cum sa faci dragoste

17 Ianuarie 2016
3435 Vizualizari | 0 Comentarii
pozitia 690

Care este momentul potrivit sa faci sex pentru a ramane insarcinata ? Pentru a reusi sa ramai insarcinata in urma unui contact sexual neprotejat, trebuie ca acesta sa se suprapuna cu perioada ovulatiei dintr-un ciclu menstrual al tau.


De asemenea, este important sa ai mai multe contacte sexuale in apropierea si in timpul ovulatiei, pentru a creste sansele de a obtine sarcina.


Majoritatea specialistilor sustine ca cel mai indicat este sa faci sex cam cu 1-2 zile inainte sa apara ovulatia si cel putin o data in ziua care marcheaza varful ovulatiei tale.


Spermatozoizii supravietuiesc in vagin pana la 2-3 zile, insa ovulul tau doar 12-24 de ore, de aceea este bine ca actul sexual sa "prinda" perioada in care este prezent si ovulul, adica in maxim o zi de la inceperea ovulatiei.


Din aceste motive, se recomanda sexul si cu 1-2 zile inainte de ovulatie, deoarece spermatotozozii ejaculati in acea perioada stau in expectativa si asteapta ca ovarele tale sa elibereze ovulul pentru a-l fecunda si a ramane gravida.


Cum stii ca esti la ovulatie?


Ovulatia este una dintre fazele unui ciclu menstrual. Daca ai un ciclu regulat de 28 de zile, trebuie sa stii ca ovulatia apare in a 14-a zi dupa ultima menstruatie, dar atunci cand este dereglat, trebuie sa calculezi sau sa identifici in alte moduri zilele fertile.


Organismul tau iti ofera anumite semnale in momentul in care esti la ovulatie. Poti observa ca la o perioada de 14-21 de zile dupa menstruatie, in functie de lungimea ciclului tau, pot aparea simptome ca:


- sensibilitate la nivelul sanilor; 
- un disconfort usor la nivelul abdomenului inferior; 
- secretii vaginale mai abundente si cu o consistenta asemanatoare albusului de ou; 
- cervixul este mai ridicat, moale si deschis; 
- temperatura bazala (masurata cu un termometru special) este usor mai crescuta; 
- spotting sau pete de sange in timpul ciclului (unele femei manifesta mici pete de sange in momentul in care se elibereaza ovulul din ovare etc.


Ce pozitii sexuale te ajuta sa ramai mai repede gravida?


Acum, ca stii ca cel mai important este sa faci sex in fereastra fertila a ciclului menstrual, poti spori si mai mult sansele de conceptie prin aplicarea unor pozitii sexuale care favorizeaza sarcina. Printre acestea se numara:


- misionarului; 
- a posteriori (pe la spate); 
- la marginea patului; 
- lingura.


Nu exista studii si dovezi stiintifice cum ca aceste pozitii ar garanta obtinerea sarcinii. Insa acestea presupun o penetrare adanca a ta, ceea ce este foarte important atunci cand incerci sa ramai gravida. In acest fel, partenerul ejaculeaza sperma, implicit spermatozoizii, cat mai aproape de locul unde are loc fecundarea ovulului si faciliteaza atsfel "drumul" parcurs de acestia spre locul intalnirii cu ovulul.


ramane insarcinata perioada ovulatiei contacte sexuale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1204 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005790 (s)