News Flash:

Vrajitoarele Vanessa si Melissa, condamnate la cate 3 ani de inchisoare cu suspendare, pentru santaj

18 Februarie 2015
1154 Vizualizari | 0 Comentarii
Minca Rada, cunoscuta ca vrajitoarea Melissa, si Roxanei Lider, cunoscuta ca vrajitoarea Vanessa, au fost condamnate, marti, de Tribunalul Ilfov, la cate trei ani de inchisoare pentru santajarea Oanei Zavoranu.
Instanta a mai decis ca cele doua vrajitoare, condamnate la trei ani de inchisoare cu suspendare cu un termen de incercare de sase ani, sa ii plateasca, in solidar, Oanei Zavoranu, 10.000 de euro.
Decizia Tribunalului Ilfov nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
Celelalte sapte persoane judecate in acelasi dosar au fosta achitate de Tribunalul Ilfov. Este vorba despre Sava Craiff Buzea, zis Manix, Ion Constantin, zis Sonot sau Soni, Stefan Minca, zis Rosovelt, Stefan Ionut Voicu, zis Fane, Elena Stefan, Sebastian Dobrescu, zis Sebi, si Remus Minca, zis Nat.
Procurorul investit initial cu solutionarea cazului vrajitoarelor, Maximilian Balasescu, a fost arestat, in 1 februarie 2012, fiind acuzat ca a cerut mita 300.000 de euro pentru a inchide dosarul. Intre timp, Balasescu a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare, in 17 iunie 2013.
Dupa arestarea anchetatorului, cazul vrajitoarelor a fost predat altor procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov, care au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a Roxanei Lider, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si santaj in forma continuata, Radei Minca, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave, santaj si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, a lui Sava Craiff Buzea, zis Manix, pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, si a lui Ion Constantin, zis Sonot sau Soni, pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave si santaj in forma continuata.
In acelasi dosar au fost trimisi in judecata Stefan Minca, zis Rosovelt, Stefan Ionut Voicu, zis Fane, Elena Stefan, toti pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, si Remus Minca, zis Nat, arestat in alta cauza, pentru instigare la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.
Procurorii l-au trimis in judecata in aceasta cauza si pe Sebastian Dobrescu, zis Sebi, cel care l-a denuntat pe procurorul Maximilian Balasescu de la Parchetul Ilfov, demersul conducand la arestarea si trimiterea in judecata a anchetatorului pentru fapte de coruptie. In procesul vrajitoarelor, Dobrescu a fost judecat pentru complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata.
Potrivit procurorilor, inculpatii, aflati in complicitate, isi atrageau victimele printr-un plan minutios elaborat, utilizand doua metode de racolare a acestora. Astfel, Rada Minca si Roxana Lider isi faceau publicitate in mass-media, unde se prezentau ca "vrajitoare" sau "clarvazatoare", aratandu-si disponibilitatea unor asa-zise consultatii in urma carora erau contactate de catre victime.
De asemenea, prin monitorizarea mass-media, Minca si Lider identificau persoane publice, cu mare potential financiar, care se gaseau in diferite situatii defavorabile (in general in conflict cu alte persoane publice) "si le creau acestora falsa reprezentare ca problemele au fost generate de practicile oculte initiate de ele", au aratat procurorii in rechizitoriul trimis instantei.
Prin aceste metode, vrajitoarele Vanessa si Melissa luau legatura cu victimele, carora le solicitau la inceput, pentru initierea ritualului, diverse bunuri sau obiecte precum articole personale de imbracaminte, papusi, piroane, cutite, iconite, miere de albine. Ulterior, pentru desfasurarea ritualului care se prelungea in timp sub diferite pretexte, acestea cereau bijuterii sau autoturisme si sume de bani din ce in ce mai mari.
Potrivit procurorilor, Oana Zavoranu a fost determinata de catre inculpati sa incheie mai multe contracte de vanzare a unor bunuri mobile si imobile sau contracte de imprumut cu garantie imobiliara, la un pret subevaluat in raport cu valoarea de piata a acestora, in realitate fiind vorba "camatarie disimulata".
Totodata, in perioada februarie - septembrie 2011, Oana Zavoranu a fost deposedata de o serie de bunuri mobile si imobile si mai multe sume de bani si, ulterior, santajata si amenintata de catre inculpati, in conditiile in care acestia se cunosteau intre ei, iar unii erau in relatii de rudenie. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004945 (s)