News Flash:

Voluntarii Crucii Rosii au masurat gratuit tensiunea arteriala si glicemia la Resita

9 Mai 2017
1207 Vizualizari | 0 Comentarii
crucea rosie
 Ziua Internationala a Miscarii de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a fost marcata luni, la Resita, de catre voluntarii filialei judetene Caras-Severin a Crucii Rosii, care au masurat tensiunea arteriala si glicemia resitenilor interesati. 
'Voluntarii nostri au iesit in centrul civic al municipiului nostru, unde au masurat tensiunea arteriala si glicemia tuturor celor care au dorit acest lucru. Unii dintre ei prezinta si diferite manevre de resuscitare, pentru a le prezenta trecatorilor interesati. Cu acest prilej, vreau sa le multumesc voluntarilor si tuturor celor care ne sprijina', a declarat Alin Cica, directorul filialei Crucea Rosie Caras-Severin. 
Voluntarii prezenti la eveniment spun ca ar vrea sa atraga si mai multi tineri alaturi de ei, deoarece tot ceea ce au invatat la Crucea Rosie ii ajuta pe viitor. 
'Fiind voluntar la Crucea Rosie, te ajuti si pe tine, dar si pe altii, iar atunci cand il vezi pe omul de langa tine ca zambeste, cred ca este cel mai frumos si mai multumitor lucru. In plus, eu vreau sa merg la Facultatea de medicina, iar acest voluntariat ma ajuta foarte mult. Sunt voluntar de aproximativ patru ani si am participat la foarte multe actiuni. Cel mai mult ma emotioneaza, insa, atunci cand impartim alimente familiilor sarace', a afirmat una dintre voluntare. 
In fiecare an, la nivel mondial, Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie sprijina peste 160 milioane de persoane, prin intermediul retelei sale globale de aproximativ 17 milioane de voluntari si 450.000 de angajati. Cele 190 de Societati Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie existente la nivel mondial salveaza vietile a milioane de oameni aflati in situatie de conflict, afectati de criza sau de dezastre naturale. 
La noi in tara, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania asigura asistenta umanitara pentru 240.000 de persoane, sprijinind astfel comunitatile sa fie mai sigure si mai puternice, prin implementarea a diverse programe adaptate nevoilor locale. De la programe sociale, campanii de educatie pentru sanatate si prim-ajutor, la pregatirea si interventia in situatii de urgenta, Crucea Rosie Romana ofera sprijin umanitar prin implicarea a 5.500 de voluntari. Acestia lucreaza in toate comunitatile, oferindu-si timpul, energia si devotamentul atat de importante pentru indeplinirea misiunii organizatiei. AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1207 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006720 (s)