News Flash:

Vladimir Putin vorbeste despre un posibil razboi intre Rusia si Ucraina este imposibil

16 Aprilie 2015
627 Vizualizari | 0 Comentarii
Un razboi intre Rusia si Ucraina este imposibil, a declarat joi presedintele rus, Vladimir Putin, adaugand ca nici un soldat rus nu participa la confruntarile din estul Ucrainei, relateaza agentia Sputnik in pagina electronica.
In cadrul sesiunii anuale de intrebari si raspunsuri cu cetatenii, Putin a subliniat ca un razboi intre Rusia si Ucraina este imposibil. "Imi asum ca este imposibil", a precizat el.
Presedintele a adaugat ca nici un soldat rus nu se afla in Ucraina pentru a participa la confruntari. "In legatura cu problema prezentei trupelor noastre in Ucraina, voi spune direct si clar ca nu sunt trupe rusesti in Ucraina", a declarat el.
Presedintele rus a mai spus ca singurele lucruri pe care Moscova le vrea de la Kiev sunt relatiile de parteneriat egal si respectarea etnicilor rusi din Ucraina. "In prezent, Rusia nu asteapta nimic de la Guvernul din Kiev decat sa fie tratata ca partener egal. Si, desigur, respectarea drepturilor legitime ale rusilor care traiesc in Ucraina... este de asemenea un subiect important pentru noi", a afirmat Putin.
El a apreciat ca comportamentul agresiv al Guvernului de la Kiev in estul Ucrainei a fost o "greseala colosala", care blocheaza toate incercarile de reconciliere. "Cred ca a fost o greseala colosala, iar astfel de miscari aduc situatia in impas", a afirmat liderul rus.
El a mai spus ca Rusia vrea sa ajute poporul ucrainean sa supravietuiasca situatiei economice dificile si de aceea Moscova acorda Ucrainei reduceri de preturi la gaze.
"Intelegem ca economia Ucrainei nu poate suporta astazi preturile gazelor rusesti prevazute in contract. In principiu, nu suntem obligati (sa facem reduceri), dar credem ca este rezonabil si facem un compromis. Este valabil si pentru energia electrica sau carbune si altele", a mentionat Putin, adaugand ca recuperarea economica a Ucrainei este in interesul Rusiei.
"Suntem interesati de recuperarea economica a Ucrainei, pentru ca ei sunt vecinii nostri, partenerii nostri si suntem interesati de stabilitate si ordine la granitele noastre, precum si de oportunitatea de a avea si dezvolta legaturi economice cu un partener prosper", a declarat el. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1015 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017980 (s)