News Flash:

VIDEO - Turcii au inaugurat al treilea pod peste Bosfor, care leaga Europa de Asia.

26 August 2016
475 Vizualizari | 0 Comentarii
pod turcia
Oficialii turci au inaugurat vineri cel de al treilea pod peste Bosfor care face legatura intre partea asiatica si cea europeana a Istanbulului, transmite AFP, preluata de Agerpres.
Denumit Yavuz Sultan Selim, noul pod este unul din cele mai lungi poduri suspendate din lume si de asemenea cel mai lat din lume, cu o latime de 59 de metri.
"Acest pod pune Turcia pe primul plan la nivel mondial, fiind cel mai spectaculos pod construit in ultimii ani" a declarat pentru AFP francezul Michel Virlogeux, cel care a conceput podul Yavuz Sultan Selim si care anterior a conceput Viaductul de la Millau (sudul Frantei) si Pont de Normandie (vestul Frantei).
Cel de al treilea pod peste Bosfor are o structura hibrida, fiind simultan un pod suspendat si un pod hobanat, niciun pod de acest fel nemaifiind construit in lume dupa celebrul pod din Brooklyn, construit in secolul 19.
Construit de un joint venture sud-coreean (Hyundai si SK), podul ofera cate patru benzi de circulatie rutiera pentru fiecare sens si doua linii pentru traficul feroviar.
"Guvernul turc a cerut o calitate arhitecturala ridicata, iar noi am dorit ca autostrazile sa fie la acelasi nivel cu calea ferata, in conditiile in care in general trenurile circula pe dedesubt iar automobilele pe deasupra", a explicat Michel Virlogeux care a conceput acest pod impreuna cu inginerul elvetian Jean-François Klein.
Cu o inaltime de 323 de metri, pilonii celui mai lung pod feroviar din lume au o inaltime mai mare decat cei ai Viaductului de la Millau, dar rivalizeaza cu cei ai turnului Eiffel (324 metri).

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0829 (s) | 34 queries | Mysql time :0.017050 (s)