News Flash:

VIDEO - Timisorenii, solidari cu romanii din diaspora care nu au putut sa voteze

5 Noiembrie 2014
1236 Vizualizari | 0 Comentarii
Marti seara, la Timisoara, a avut loc un nou protest – un semnal de alarma cu privire la ceea ce s-a intamplat in ziua votului pentru alegerea presedintelui Romaniei la sectiile de votare din strainatate.
Duminica, romanii din diaspora au stat ore intregi la coada pentru a-si vota presedintele. Multi dintre ei insa nu au putut face acest lucru, deoarece sectiile de votare s-au inchis, desi in acele locatii cozile erau imense.
Marti seara, la Timisoara, peste 300 de oameni au participat la protestul din Piata Victoriei. Cu totii au scandat: „Jos Guvernul Ponta”, „Vrem sa votam”, „Azi in Timisoara, maine-n toata tara”, „Jos comunistii”,  sau „Solidari cu diaspora”.
Protestatarii au format o coada simbolica in toata piata Operei si s-au plimbat cantand „Desteapta-te romane!”.
La final, in fata camerelor de luat vederi, acestia au transmis cate un mesaj de solidaritate catre romanii din diaspora.
Un prim protest pe aceasta tema a avut loc la Timisoara chiar in ziua votului, duminica, actiune la care au participat aproximativ 30 de persoane.  Actiunea, initiata pe Facebook, a fost anuntata de aceasta data din timp pe site-ul de socializare, pe pagina https://www.facebook.com/events/1584342018460532/ – „Solidari cu diaspora // Vrem sa votam”.
Initial si-au anuntat prezenta aproximativ 1.000 de oameni.
„Suntem solidari cu diaspora. Protestam impotriva neprelungirii votului pana cand toti cetatenii romani care stateau acum la cozi sa poata vota si impotriva proastei organizari ale alegerilor de catre guvern. Este inadmisibil sa nu permiti propriei populatii sa voteze, in conditiile in care prezenta la vot este deja redusa. Au fost mii de oameni care asteapta acum sa voteze. Marea Britanie, Paris, Venetia, Madrid, Stuttgart suntem alaturi de voi! Puneti pe pagina de event imagini, video-uri sau orice materiale aveti de la fata locului. E dreptul tau sa votezi. E dreptul tau sa dispui de aceasta alegere asa cum doresti si e caz penal atunci cand nu o poti face. Cand incompetenta autoritatilor se traduce in prea putine hartii xeroxate, prea putine liste suplimentare, guvernul a esuat. Iesim in strada, nu stam la coada pentru democratie. Ne-o facem singuri. Hai cu noi!”, scria pe pagina evenimentului.

Galerie Video


timisoara desteapta-te romane
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1360 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005014 (s)