News Flash:

VIDEO - Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mana in Singapore

12 Iunie 2018
1227 Vizualizari | 0 Comentarii
hepta 3656937

Presedintele american Donald Trump si liderul nord-coreean Kim Jong-un au dat mana, marti, in hotelul Capella din Singapore. Trump a devenit astfel primul presedinte in functie din istoria Statelor Unite care se intalneste pentru a discuta cu un lider al Coreei de Nord.
Cei doi lideri s-au intalnit pe insula Sentosa, in Singapore, dupa luni de negocieri diplomatice. Acestia vor discuta despre reducerea tensiunilor militare si denuclearizarea Peninsulei Coreene, relateaza site-ul postului BBC.

In discutiile avute cu presa, Donald Trump a sugerat ca va avea o "relatie extraordinara" cu liderul de la Phenian, Kim Jong-un.

"Ma simt foarte bine. Vom avea o discutie extraordinara care va avea un mare succes", a declarat Donald Trump.


Cei doi lideri au parut sa fie foarte relaxati inainte de intalnire.

"Nu a fost usor sa ajungem aici. Au fost obstacole, dar le-am depasit ca sa ne aflam aici", a declarat Kim Jong-un.

Secretarul de Stat Mike Pompeo, consilierul pentru probleme de securitate nationala John Bolton si seful Statului Major l-au insotit pe presedintele american Donald Trump la summitul istoric cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, care se desfasoara in Singapore, relateaza site-ul postului CNN.

"Vom avea succes! Astept cu nerabdare sa lucrez cu tine. Vom reusi", a declarat Donald Trump, stand in fata liderului de la Phenian.

Cei doi lideri au inceput deja a doua serie de discutii, dupa ce prima s-a incheiat de dimineata.

Kim Jong-un este insotit de vicepresedintele Comitetului Central al Partidului Muncitorilor, Kim Yong Chol, si de ministrul nord-coreean de Externe Ri Yong Ho.

Donald Trump si Kim Jong-un au incheiat prima runda a discutiilor printr-o plimbare. Dupa incheierea primei sesiuni, Trump a declarat ca aceasta s-a desfasurat "foarte, foarte bine".

"O relatie excelenta", a declarat Trump de la balconul hotelului Capella.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu a oferit un raspuns atunci cand a fost intrebat, in cadrul summitului cu presedintele Donald Trump, daca Phenianul va renunta la dezvoltarea armelor nucleare, relateaza site-ul postului CNN.

Cu toate acestea, liderul de la Casa Alba a sugerat ca el si Kim Jong-un vor rezolva disputele privind programul nuclear al Coreei de Nord.

"Lucrand impreuna vom rezolva aceasta problema", a declarat Donald Trump. Acesta a afirmat ca cei doi lideri "vor reusi sa rezolve o mare dilema".

Kim Jong-un considera ca summitul cu Donald Trump reprezinta un "inceput al pacii"

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a declarat, marti, in cadrul intalnirii cu presedintele american Donald Trump, ca acest summit reprezinta un "inceput al pacii", relateaza site-ul postului CNN.

Presedintele Donald Trump a declarat ca este de acord.

"Cu siguranta vor exista obstacole, dar astazi este ziua unui inceput bun. Sunt determinat sa lucram impreuna", a declarat Kim Jon-un.

In cadrul intalnirii cu presedintele sud-coreean, in luna aprilie, Kim Jong-un a declarat ca Seulul si Phenianul vor depune eforturi comune pentru demararea unor discutii cu SUA si China cu scopul negocierii unui tratat de pace care sa puna capat in mod formal razboiului din Coreea.

Razboiul coreean, din perioada 1950-1953, s-a incheiat printr-un armistitiu, semnat de SUA, reprezentand ONU, Coreea de Nord si China. Coreea de Sud nu a fost o semnatara a armistitiului.

Galerie Video


singapore
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1112 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004662 (s)