News Flash:

VIDEO - Ipoteza socanta dupa accidentul in care au murit o mama si copilul ei

5 Ianuarie 2017
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
sub tir2
Au aparut detalii socante in cazul accidentului infiorator in care o mama si copilul ei de nici 2 ani au murit, la Jilava. Se pare ca in telefonul femeii rudele ar fi descoperit mesaje de adio, pe care femeia le-a scris inainte de tragedie.


Tot in acele momente dificile victima ar fi primit incurajari de la prieteni care sperau sa o ajute. Politistii au deschis, deocamdata, un dosar pentru ucidere din culpa, dar audierile oficiale vor avea loc abia dupa ce victimele vor fi inmormantate.

Camerele de supraveghere instalate in zona accidentului au surprins momentul in care femeia de 30 de ani, aflata la volan, pierde controlul autoturismului si intra pe contrasens. 

Din acest punct si pana la locul impactului cu TIR-ul sunt aproximativ 20 de metri. Distanta suficienta, cred specialistii, ca soferita sa faca ceva. Din pacate, nu au gasite urme de franare pe sensul de mers catre Bucuresti, destinatia victimei.

Virgil Lauric, expert criminalist: "Cand a intrat pe contrasens, era un unghi destul de ascutit, de 10 grade, nu s-a produs o defectiune sau ceva care sa provoace o intrare brusca pe contrasens, cand unghiul ar fi fost mult mai mare. Unghiul ascutit putea sa fie dintr-o pierde de control, neatentie. Inregistrarile video arata ca soferul de TIR a franat cand a observat intrarea masinii pe contrasens."

De ce a ajuns victima pe sensul opus? Daca vorbea la telefon, scria mesaje, a adormit sau pur si simplu s-a uitat in spate, la copil, sunt variante care vor fi verificate de anchetatori. Politistii atrag atentia ca simplul gest, de a intoarce capul, poate duce la pierderea directiei de mers. La o viteza de 50 de km la ora, intr-un interval de doua secunde, parcurgem mai bine de 20 de metri. Exact distanta masurata de agenti pana la locul impactului cu TIR-ul, scrie stirileprotv.ro.

De asemenea, se pare ca in telefonul femeii ar fi fost gasite si mesaje de adio, iar politistii urmeaza sa le verifice si sa stabileasca daca a fost sau nu ucidere din culpa.

In accident, si-a pierdut viata si copilul femeii, care nu avea doi ani. Medicii au confirmat ca avea leziuni fatale la cap. Politistii au gasit scaunelul cu tot cu cel mic, langa autoturism, pentru ca martorii au incercat sa il salveze si l-au scos cu totul. Gestul lor naste acum intrebari legate de siguranta bebelusului:

Virgil Lauric, expert criminalist: "Ca sa fie scos cu scaun cu tot, ori a fost prins numai cu centura de sigursanta, ceea ce nu prea e in regula, ori nu a fost prins in sistemul isofix. Si la un copil atat de mic, de regula, scaunul se pune invers, copilul se pune cu spatele catre frontala masinii, tocmi pentru ca in momentul unui impact, el sa nu sufere izbituri catre fata."

 

Galerie Video


virgil lauric
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1272 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006674 (s)