News Flash:

VIDEO FABULOS! Doi dansatori de step incanta publicul, insa cand li se alatura trei irlandezi… Priviti ce se intampla

10 Decembrie 2016
842 Vizualizari | 0 Comentarii
dansatori
De-a lungul timpului au aparut o multime de stiluri de dans, fiecare potrivit unei perioade de timp. Dintre toate acestea, doua dintre ele par sa se asemene foarte mult ca pasi si miscari, insa asezate fata in fata pot reprezenta o rivalitate magica.
Spectacolul pe care il vedem in aceste imagini debuteaza printr-o reprezentatie de step pe care o executa cei doi dansatori de culoare pe fundalul muzical al unui saxofon. Cei doi dansatori de step incanta publicul cu ritmul sustinut al pasilor si al sunetelor sacadate pe care le marcheaza cu ajutorul pantofilor speciali.
La un moment dat, din spatele scenei apar trei dansatori irlandezi, care nici mai mult nici mai putin incearca sa le ofere o „lectie” celor aflati deja in scena. Acestia sunt insotiti de o tanara violonista care completeaza in mod armonios tabloul artistic.
Ritmul de dans este la fel de dinamic si in aceeasi nota de bucurie nemarginita. Urmeaza un dialog din priviri ale dansatorilor, iar spectacolul de dans capata instantaneu o nuanta de buna dispozitie si chiar de amuzament. Muzica de saxofon alterneaza cu cea de vioara in timp ce tinerii interpreteaza in mod stralucit in fata publicului spectator.
Impresionant este faptul ca dansatorii de step si cei irlandezi isi schimba oarecum rolurile, fiecare dintre ei interpretand alt dans decat cel pe care ii reprezinta. Daca la inceput reprezentatia lor parea o reala rivalitate, pe parcurs totul se desfasoara intr-o armonie deplina, ajungandu-se pana in punctul in care dansatorii chiar „sa bata palma”.
Spre finalul spectacolului toti cei cinci dansatori danseaza la unison cele doua stiluri de dans incantandu-i pe spectatori cu o reprezentatie de mare virtuozitate. Nu e de mirare ca acestia au fost rasplatiti cu aplauze la scena deschisa. Desi cele doua stiluri de dans par sa se asemene foarte mult, exista insa si cateva diferente esentiale. Tara de origine a fiecarui dans in parte se afla la mare departare una de alta, diferind chiar si perioada anilor de inceput a acestor stiluri de dans.
Daca stepul isi are radacinile in America in perioada secolului al IX-lea, dansul irlandez se regaseste in Irlanda incepand cu secolul al XVI-lea. O alta diferenta majora ar fi aceea ca in cazul dansatorilor de step, artistii isi misca bratele in deplina coordonare cu pasii executati, pe cand in dansul irlandez bratele stau aproape nemiscate, iar picioarele sunt cele care executa toate miscarile si pasii specifici. Cu toate acestea fiecare dans are frumusetea sa unica pe care dansatorii stiu sa o puna in valoare. Livebiz.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007675 (s)