News Flash:

VIDEO CUTREMURATOR - VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violenta eruptie din ultimii 40 de ani: Cel putin 25 de persoane au murit, iar alte sute au fost ranite

4 Iunie 2018
876 Vizualizari | 0 Comentarii
vulcan

Cel putin 25 de persoane au murit, iar alte sute au fost ranite, duminica, dupa eruptia vulcanul Fuego din Guatemala, cea mai violenta din ultimii 40 de ani, anunta oficialii locali, care au confirmat ca printre victime sunt mai multi copii.
Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revarsat o cantitate uriasa de lava si cenusa, aruncand in aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit expertilor, aceasta eruptie este cea mai mare din 1974, relateaza BBC. 

Agentia Nationala pentru Managementul Dezastrelor (Conred) a anuntat ca un rau de lava a lovit satul El Rodeo si a distrus totul in cale, in case fiind surprinsi oameni care au ars de vii. 

In Capitala Guatemalei, aeroportul La Aurora a fost inchis din cauza cenusii.
Presedintele Jimmy Morales a decretat stare de urgenta la nivel national, cele mai afectate regiuni fiind Chimaltenango, Escuintla si Sacatepequez. 

"Ar putea fi devastate cel putin trei regiuni", a anuntat Jimmy Morales

Seful Conred, Sergio Cabanas, a declarat, pentru posturile de radio locale, ca un rau de lava si-a schimbat cursul spre El Rodeo.

"Un rau de lava a iesit din matca si a afectat satul El Rodeo. Sunt raniti, oameni arsi si morti. Din pacate, El Rodeo a fost ingropat si nu am reusit sa ajungem in satul La Libertad din cauza lavei. Poate ca exista si acolo persoane care au murit", a mai spus oficialul.
Decese au mai fost confirmate si in localitatile Alotenango si San Miguel los Lotes.

Aproximativ 3100 de persoane au fost evacuate si, potrivit Guvernului, 1,7 de persoane au fost afectate de eruptia vulcanului Fuego.
Armata din Guatemala este implicata in operatiunile de salvare, pentru crearea de adaposturi temporare si curatarea cenusii vulcanice de pe pista aeroportului La Aurora.

Potrivit martorilor supravietuitori, multi oameni au murit dupa ce au fost surprinsi pe camp, ramanand ingropati in cenusa, iar numarul victimelor ar putea fi mult mai mare.

Guvernul din Guatemala a sfatuit populatia sa poarte masti, pentru a se proteja de cenusa vulcanica.

Galerie Video


vulcanul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004735 (s)