News Flash:

VIDEO: Cum iti salvezi viata atunci cand te ineci cu mancare si esti singur

20 Octombrie 2016
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
ineaca
Manevra Heimlich este o procedura standard in cazurile de sufocarefie ca traheea sau laringele sunt blocate cu alimente sau un alt corp strain. Persoana care o executa se aseaza in spatele persoanei care se sufoca, punandu-si bratele in jurul mijlocului acesteia. 

Daca persoana care se sufoca sta in picioare, se pozitioneaza unul dintre picioare intre picioarele victimei pentu a o putea sustine daca aceasta isi pierde cunostienta.

Ulterior se pozitioneaza pumnul indreptat cu degetul mare spre abdomenul victimei, deasupra ombilicului, sub stern. Se apuca pumnul cu cealalta mana (pumnul trebuie sa fie al mainii mai puternice) si se impinge brusc, rapid si adanc in abdomen si in sus totodata, ca un arc de cerc, suficient cat sa si ridicati victima. In cazul unui copil se impinge cu putere mai mica.

Manevra se repeta pana cand obiectul este expulzat din traheea victimei si aceasta poate respira ori pana cand respectiva persoana isi pierde cunostinta. Daca situatia este foarte grava se recomanda ca cineva sa sune intre timp la serviciul de urgenta.

Cum iti salvezi viata daca te-ai inecat cu mancare si esti singur?
Jeff Rehman, un paramedic, are raspunsul la aceasta intrebare. El sugereaza sa ingenunchezi si sa te arunci inainte, cazand pe piep, asa cum se arata in filmuletul de mai jos. Aceasta miscare creeaza o presiune in diafragma ceea ce ajuta la expulzarea corpului strain sau cel putin va ajuta sa luati o gura de aer.

Urmariti video-ul de mai jos!

Galerie Video


manevra heimlich
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007213 (s)