News Flash:

Victor Ponta, pe urmele lui Mircea Geoana si Gabriel Oprea. Cum au incercat fosti lideri PSD sa isi faca partide

25 Iulie 2017
952 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern
PSD traverseaza acum un moment inedit, dat de faptul ca un fost presedinte, respectiv Victor Ponta, ameninta deschis ca va incerca sa faca un partid nou in toamna, calcand astfel pe urmele lui Geoana, Oprea si chiar Ion Iliescu, lideri care au dezvoltat, la randul lor, astfel de proiecte.
Istoria, si in cazul lui Ponta, ca si in cazul celorlalti social-democrati care au incercat sa isi faca partide sau sa initieze constructii politice mai mult sau mai putin independente de PSD, se scrie cu aceleasi amanunte: pierderea alegerilor interne pentru functia de presedinte (cazul lui Iliescu si Geoana), retragerea sprijinului politic si propunerea de excludere (cazul lui Oprea), excluderea din partid (grosso modo vorbind, Geoana l-a exclus pe Oprea, Ponta l-a exclus pe Geoana, Dragnea l-a exclus pe Ponta, ).
Ion Iliescu a format Polul Social Democrat, o constructie ideologica de stanga menita sa inglobeze PSD, dar care nu s-a transformat in partid, fiind stopata de problemele sale de sanatate. Geoana a creat Partidul Social Romanesc (PSRO), dar ascensiunea acestei formatiuni a fost blocata de faptul ca social-democratii au stat uniti in jurul guvernarii.
Singurul care a reusit, in istoria recenta, sa rupa efectiv o parte din PSD a fost Gabriel Oprea, care a fondat UNPR si care a jucat politic impotriva PSD. Ramane de vazut daca si noul partid anuntat de Victor Ponta va juca un rol politic distinct de PSD sau va fi o platforma de pe care acesta sa se pozitioneze impotriva actualului lider, Liviu Dragnea.
 Detalii pe Mediafax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005473 (s)