News Flash:

Victor Ponta: Conflictul dintre „echipele” Grindeanu si Dragnea-Firea, pornit din ambitii si frustrari

11 Iunie 2017
972 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern2
Conflictul dintre „echipa premierului Grindeanu” si „echipa Dragnea-Firea” este un „subiect total toxic”, „artificial”, pornit „exclusiv din ambitii si frustrari personale”, „irelevant pentru viata romanilor”, a precizat, duminica, fostul lider si premier PSD, Victor Ponta, pe Facebook.
Ponta a postat, duminica, un grafic din care rezulta ca in saptamana 5-9 iunie cel mai mare impact media l-a avut tema tensiunilor dintre premierul Grindeanu si conducerea PSD, urmata de tema vizitei presedintelui Iohannis in SUA si abia apoi, pe locul 3, se situeaza tema privind Legea salarizarii.
„Romania este clar o tara cu tendinte sinucigase!!! Cel putin asa inteleg cand vad ce subiecte au fost principale saptamana aceasta!!! Legea Salarizarii este chiar o tema fundamentala - atat pentru bugetari cat si pentru mediul privat / intalnirea Trump - Iohannis chiar a fost una istorica ( cu efecte sistemice care se vor intinde dincolo de mandatul prezidential al celor doi si care vor influenta generatiile urmatoare din tara noastra)!”, a scris Ponta.
„Si totusi daca va uitati principala tema politica in media ( si deci in opinia publica activa) a fost conflictul intre Echipa Premierului Grindeanu si Echipa Dragnea - Firea !!! Un subiect total toxic, artificial, pornit exclusiv din ambitii si frustrari personale, irelevant pentru viata romanilor si care afecteaza grav implementarea unor proiecte fundamentale ( de la Legea Salarizarii la Parteneriatul cu SUA) !!!”, a adaugat fostul premier PSD.
El a aratat ca, dupa PNTCD in 1999, nu credea sa mai existe in Romania situatia in care conducerea unui partid isi saboteaza propriul Guvern si a adaugat, aluziv, ca „ceva oarecum asemanator s-a incercat in toamna anului 2015”.
„Sper totusi ca ratiunea si bunul simt atat al membrilor PSD cat si al romanilor in general sa impuna scoaterea acestui subiect toxic de pe agenda!!! Altfel vom plati toti un pret mare si nemeritat!”, a mai scris Ponta.
Liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat, saptamana trecuta, ca raportul de evaluare a implementarii programului de guvernare va fi finalizat duminica seara, el mentionand ca va merge in CExN al PSD saptamana viitoare, cu o propunere, iar CExN va decide privind masurile care vor fi luate.
„Duminica seara sper ca raportul sa fie gata. Este un raport amplu. Nu este evaluarea ministrilor, este evaluarea implementarii programului de guvernare, care este de fapt obiectivul acestei evaluari si luni, marti, miercuri vom discuta probabil si cu ministrii si cu primul-ministru si la finalul discutiilor vom prezenta o decizie in CExN”, a spus Dragnea.
El a aratat ca exista intarzieri in implementarea programului si trebuie identificate cauzele.
„Cel mai important este programul de guvernare, sa vedem daca sunt intarizeri in implementarea programului – si din pacate se pare ca sunt. Sa vedem care sunt cauzele – daca sunt generate de unii membri ai Guvernului, de mecanismele interne de functionare a Guvernului, de anumiti functionari din ministere. Dupa ce vedem cauzele, atunci o sa propunem si masuri, pentru ca daca ne concentram doar la schimbarea unor membri ai Guverului, si cauzele raman aceleasi, o sa fim in aceeasi situatie”, a spus Dragnea.
El a spus ca saptamana viitoare va avea loc CExN al PSD, fiind o „saptamana importanta”.
„Nu plec in Turcia, nu plec nicaieri. Saptamana viitoare este o saptamana importanta. CExN cred ca ar trebui sa aiba loc saptamana viitoare, de asta nu discut despre nicio vizita”, a mai spus Dragnea, care a aratat ca va merge in CExN cu o propunere ca urmare a finalizarii raportului de evaluare.
„Deocamdata nu stim daca vom propune schimbari in Guvern, indiferent despre cine ar fi vorba din Guvern”, a mai sustinut liderul PSD.
Dragnea a sustinut, totodata, ca schimbarea Guvernului Grindeanu nu va genera o criza politica, el adaugand: „Dar nu cred ca ajungem acolo. Sau...cine stie?”. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006499 (s)