News Flash:

Viceprimarul Stoia: "Fosta conducere a Liceului de Arte Timisoara va fi cercetata penal"

9 August 2014
760 Vizualizari | 0 Comentarii
Traian Stoia, viceprimarul Timisoarei: „S-a procedat in contradictoriu cu ceea ce a hotarat consiliul local. Sunt cercetate pentru ca au semnat fara a avea imputernicirea consiliului local in ceea ce priveste majorarea pretului contractului de inchiriere cu societatea Caritas cu 30.000 de euro”
Viceprimarul Timisoarei Traian Stoia a anuntat ca a inceput cercetarea penala in cazul fostei directoare a Liceului de Arte Timisoara. Motivul? Faptul ca fosta directoare a acceptat cresterea chiriei pentru spatiul unde functiona liceul de la 3.000 de lei la 30.000 de euro fara aprobarea prealabila a consiliului local. Liceul de Arte din Timisoara trebuia sa se mute, datorita chiriei foarte mari, in spatiul Scolii Generale nr. 9, de pe Rebreanu – unitate scolara proaspat renovata, dar cei de la liceu au refuzat. Pana la urma s-a gasit o solutie de compromis, cei de la Liceul de Arte „locuind” acum impreuna cu cei de la Colegiul Tehnic de Vest, in cladirea din Iosefin. Pana atunci insa, chiria foarte mare perceputa de Societatea Caritatea a dat mari batai de cap oficialilor primariei. Acum intra organele de cercetare in actiune, scrie Ziuadevest.ro.
„Acum incepe cercetarea penala de catre serviciul de investigare a fraudelor, se vor lua declaratii de la cei care trebuiau sa faca anumite lucruri si nu le-au facut. Directoarea scolii, contabila sefa, au semnat o majorare a chiriei pe care o dadea Primaria Timisoara pentru folosirea spatului de la Liceul de Arta. Nu s-a tinut cont de hotatari date de consiliul local, de cele ale inspectoratului scolar. S-a procedat in contradictoriu cu ceea ce a hotarat consiliul local. Sunt cercetate pentru ca au semnat fara a avea imputernicirea consiliului local in ceea ce priveste majorarea pretului contractului de inchiriere cu societatea Caritas cu 30.000 de euro. O depasire a atributiilor”, spune Stoia. Initial, in acest caz procurorul a decis neinceperea urmaririi penale, dar acum aceasta cercetare s-a reluat. Stoia estimeaza ca a fost cauzat un prejudiciu de 2,7 milioane de lei primariei, in acest caz.

caritas c societatea caritatea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0728 (s) | 34 queries | Mysql time :0.014838 (s)