News Flash:

Vicepresedintele CJ Caras-Severin, RETINUT!

14 Mai 2015
1390 Vizualizari | 0 Comentarii
ionesie
Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Caras-Severin Ionesie Ghiorghioni (PNL), retinut după ce a fost prins în flagrant in timp ce lua mita 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract, a fost arestat, miercuri, pentru trafic de influenta.
 Tribunalul Timiş a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a vicepreşedintului Consiliului Judeţean Caraş-Severin Ionesie Ghiorghioni, pentru trafic de influenţă (două acte materiale), şi a dispus măsura controlului judiciar pentru nepotul acestuia, Adrian Cosmin Ghiorghioni, pentru complicitate la trafic de influenţă.
Ionesie Ghiorghioni a fost reţinut, marţi seară, de procurorii DNA Timişoara.
Surse judiciare declarau că Ionesie Ghiorghioni şi-a rezervat dreptul să nu facă declaraţii în faţa procurorilor, astfel că aceştia i-au prezentat acuzaţiile. Ulterior, procurorii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele vicepreşedintelui CJ Caraş-Severin şi pe cel al nepotului acestuia, Adrian Cosmin Ghiorghioni.
Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Timişoara au făcut, marţi, şase percheziţii în municipiul Reşiţa şi în alte localităţi din judeţul Caraş-Severin, din care una la sediul unei instituţii publice, iar restul la locuinţele unor persoane, anunţa DNA. Cercetările au fost făcute într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvarşirea unor infracţiuni de corupţie, comise în perioada ianuarie 2013 - martie 2015.
Surse judiciare declarau că instituţia publică vizată de percheziţii este Consiliul Judeţean Caraş-Severin, vicepreşedintele Ionesie Ghiorghioni fiind prins în flagrant în timp ce lua mită 20.000 de lei chiar în biroul său. Banii erau puşi într-o revistă care i-a fost dată lui Ghiorghioni de către un om de afaceri. In schimbul banilor, vicepreşedintele CJ Caraş-Severin ar fi trebuit să îi înlesnească omului de afaceri atribuirea unui contract.
De asemenea, surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că cei 20.000 de lei ar fi reprezentat o tranşă din suma totală cerută de Ghiorghioni de la omul de afaceri pentru încredinţarea unor lucrări de reabilitare a unor drumuri.
Potrivit unor documente ale anchetatorilor obţinute de MEDIAFAX, Ionesie Ghiorghioni a pretins 10% din valoarea unor contracte de întreţinere de drumuri de la CamandImpex Reşiţa, firma cu care CJ avea contracte din 2013, tranşele de bani fiind date nepotului lui Ghiorghioni de către reprezentanţii societăţii.
Astfel, în baza unei înţelegeri iniţiate de Ionesie Ghiorghioni, în perioada în care a administrat SC CamandImpex SRL Reşiţa, Paul Valentin Armaşu a convenit să-i dea vicepreşedintelui liberal al CJ Caraş-Severin 10% din valoarea fără TVA a lucrărilor realizate şi încasate de societatea sa, în baza contractelor de lucrări încheiate cu Direcţia de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat al judeţului, unitate din structura organizatorică a CJ.
In schimbul acestui procent, Ghiorghioni urma să sprijine interesele societăţii administrate de Armaşu, prin determinarea subordonaţilor săi să primească şi să admită devizele de lucrări şi să facă plăţile cu prioritate în favoarea SC Camand Impex SRL Reşiţa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004666 (s)