News Flash:

Vesti bune: Se ieftinesc creditele

30 Octombrie 2014
691 Vizualizari | 0 Comentarii
Robor la 3 luni, indicatorul utilizat de banci pentru calculul dobanzilor la creditele de retail in lei, a scazut cu un punct procentual in ultima luna si a ajuns aproape de pragul de 2% unde se situa la jumatatea anului, inainte de o scumpire subita a leilor in lunile august si septembrie. Indicatorul afisa ieri un nivel de 2,16% pe an, adica un minim al ultimelor doua luni si jumatate.
Scaderea cu un punct procentual a dobanzilor interbancare consemnata in ultima luna este echivalentul diminuarii cu peste 100 de lei a ratei lunare la un credit imobiliar de valoare medie. Scaderea se va vedea insa initial in costul creditelor noi, in timp ce clientii cu credite in derulare trebuie sa astepte pana la finalul anului, cand cele mai multe banci si-au setat urmatorul termen de actualizare a ratelor de dobanda din contracte.
Deocamdata, clientii cu credite in derulare trebuie sa plateasca rate mai mari decat in vara pentru ca ratele s-au actualizat la finalul lunii septembrie la un nivel al Robor de peste 3% pe an, fata de 2,5% pe an in iunie.
Dobanzile crescusera de la 2% pe an la peste 3% pe an in luna septembrie din cauza unei crize de lichiditate in sistemul bancar. Ulterior, problemele cu lichiditatea s-au temperat ca urmare a interventiilor BNR, care a injectat intr-un interval de trei saptamani aproape 9 miliarde de lei in piata monetara in cadrul a patru operatiuni de tip repo. BNR a redus si rezervele minime obligatorii la pasivele in lei, cu impact direct asupra lichiditatii. Afla detalii pe http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/semnal-pentru-ieftinirea-creditelor-robor-a-scazut-cu-un-punct-intr-o-luna-13478601#mce_temp_url#

robor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1080 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036697 (s)