News Flash:

Vesti bune! Se fac fertilizari in vitro si la Timisoara

28 Mai 2015
1132 Vizualizari | 0 Comentarii
fertilizare in vitro
Multe cupluri merg la clinici din Romania, ori in Ungaria, in Austria, Grecia sau Franta pentru a beneficia de fertilizare in vitro, contra cost, pentru a avea un copil. Asta in timp ce se uita cu jind la vecinii din Europa, care beneficiaza de fertilizari gratuite din partea statului. Nu una, ci chiar mai multe. In Romania se reia din nou programul gratuit de fertilizare in vitro, care se va derula la un numar de zece clinici. Una dintre ele este in Timisoara.
Ministerul Sanatatii a transmis ca un numar de 10 clinici vor derula in acest an Programul gratuit de fertilizare in vitro si embriotransfer. Comisia de specialisti desemnata prin Ordin de ministru a incheiat procesul de selectie al unitatilor sanitare care au indeplinit criteriile de eligibilitate stabilite prin Ordinul 386/2015 privind aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate publica pentru anii 2015 si 2016. Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a aprobat reluarea Programului de fertilizare in vitro si embriotransfer, dupa ce in anul 2013 conducerea de la acea data a decis sistarea acestuia.
“In urmatoarele saptamani directiile de sanatate publica vor incheia contractele cu unitatile sanitare selectate pentru demararea procedurilor de fertilizare. Estimam ca, in partea a doua a lunii iunie, cuplurile infertile care indeplinesc criteriile de eligibilitate pentru includerea in program vor putea depune dosarele de includere in program”, a declarat ministrul Sanatatii.
Anul acesta programul va beneficia de un buget in suma de 1.857.000 lei. Un numar de 300 cupluri vor putea beneficia in 2015 de program. In functie de adresabilitatea din program, dar si de fondurile alocate Sanatatii, suma poate fi majorata in urma rectificarilor bugetare, scrie tion.ro.
Se va deconta o singura procedura FIV, in suma de aproximativ 6 188 lei. Asta in cazul in care alte state europene deconteaza de la trei fertilizari in sus, iar tratamentul de stimulare inaintea procedurii efective de fertilizare este unul destul de scump. Sa nu mai vorbim despre nenumaratele analize care trebuie efectuate inaintea acestei proceduri. In Timisoara, clinica inclusa in program este SC Gyanatal SRL Timisoara.
Lista unitatilor selectate in program:
1. Clinica Promed System SRL (Spitalul Wellborn) Targoviste
2. SC Life Line- Medical Center SRL Bucuresti
3. SC MEDLIFE SA Bucuresti
4. Clinica Medicala Gynera SRL Bucuresti
5. SC BIOGENESIS IVF SRL Bucuresti
6. SC Clinica Polisano SRL Sibiu
7. Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sarbu” Bucuresti
8. SC BABE SRL Sangeorgiu de Mures
9. SC Gynatal SRL Timisoara
10. SC LID MEDICAL CENTER SRL Bucuresti.
Ministerul Sanatatii nu mentioneaza inca conditiile necesare pentru ca un cuplu sa fie eligibil pentru a face o fertilizare in vitro – FIV. Inainte ca acest program sa fie stopat, in 2013, conditia era ca cei care care apeleaza la procedura FIV sa aiba intre 25 si 40 de ani.

l sanatatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1270 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006247 (s)