News Flash:

Vesti bune pentru femeile cu cancer mamar din Timisoara

10 Aprilie 2015
2136 Vizualizari | 0 Comentarii
Echipa de chirurgi de la Institutul Oncologic Bucuresti (IOB), condusa de Alexandru Blidaru, a realizat 80 de operatii de reconstructie mamara, inclusiv interventii de tipul celor la care a fost supusa Angelina Jolie, pe acestea din urma in mai putin de trei ore si jumatate.
"Aud in presa si vad pe site ca centrul cutare privat si centrul cutare de stat isi propun sa devina centru de excelenta in chirurgia sanului minunat. Sunt curios, dar cand intreb cate operatii au facut mi se spune 'niciuna'. Nimeni nu stie ca in IOB s-au facut 80 de reconstructii mamare. Am ajuns sa facem operatii ca cele ale Angelinei Jolie, nu in trei operatii consecutive cu trei chirurgi americani, ci cu echipa pe care o am, in mai putin de trei ore si jumatate", a declarat Blidaru la IOB.
El a mai spus ca la institut sunt sali de operatie noi si, prin subprogramul de reconstructie mamara, pacientele beneficiaza de proteze gratuit.
Prezenta la conferinta, o tanara care a facut masectomie bilaterala, dupa ce a fost depistata cu cancer la un san, la varsta de 26 de ani, a povestit ca a luat aceasta decizie, intrucat sora ei a murit de cancer la 27 de ani si tot de cancer au murit si tatal ei si bunica. Ea spune ca nu a fost usor sa ia o astfel de decizie, dar "exemplul Angelinei Joile si dorinta de a trai au invins spaima".
In 2013, actrita Angelina Jolie a suportat o dubla mastectomie preventiva, pentru a-si reduce riscul de a se imbolnavi de cancer, dupa ce si-a pierdut mama, bunica materna si o matusa din cauza acestei boli.\
Pana acum la IOB nu au fost femei care sa solicite mestectomie fara sa fi avut cancer, mai spune Blidaru.
Subprogramul de reconstructie mamara dupa cancer, prin endoprotezare, este parte din Programul national de oncologie.
Acesta a inceput in septembrie 2014 iar pana in 2015 au beneficiat de acest program 124 de persoane, dintre care 19 la IOB. La sfarsitul lui 2014, erau pe lista de asteptare 27 de paciente la IOB.
De endoprotezele mamare pot beneficia bolnavele cu cancer mamar carora, in urma evaluarii oncologice, li s-a recomandat reconstructie mamara, imediata sau secundara.
Subprogramul se deruleaza prin 18 unitati sanitare din Bucuresti (opt), Brasov, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Targu-Mures si Timisoara.
Fondurile alocate in 2015 asigura 800 de reconstructii mamare, in conditiile in care o interventie costa cam 700 de euro.
Pe langa endoproteze, pacientele mai au nevoie de niste implanturi textile care costa in jur de 5 - 10 milioane de lei si inca nu sunt decontate.

alexandru blidaru angelina jolie blidaru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006106 (s)