News Flash:

Vesti bune pentru elevii aradeni din mediul rural care fac naveta

6 Ianuarie 2017
1337 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi
Elevii din mediul rural care fac naveta cu autobuzele Companiei de Transport Public Arad vor beneficia de o reducere semnificativă a costului abonamentului de călătorie, a informat joi, într-o conferinţă de presă, Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad. 

Potrivit sursei citate, din data de 9 ianuarie, elevii vor beneficia de o diminuare semnificativă a costului abonamentului de călătorie pe mijloacele de transport în comun, ca urmare a aplicării prevederilor HG 863/2016. 

Spre exemplu, pentru distanţe cuprinse între 21-35 km - majoritatea elevilor încadrându-se în această categorie, dacă tariful vechi era de 100 de lei, preţul abonamentului va fi cu 75 de lei mai mic. La o distanţă de 40 km, dacă preţul vechi al abonamentului era de 230 de lei, cel nou va fi de 150 de lei. 

"Practic, de această diminuare a costurilor vor beneficia circa 35% dintre călătorii CTP - elevii. Doresc însă să precizez că este vorba strict despre cursele regulate de autobuz ale Companiei de Transport Public, nu şi despre cele ale operatorilor privaţi şi nici despre călătoria cu tramvaiul CTP pe traseul Arad - Ghioroc", a declarat Sergiu Bîlcea. 

El a subliniat că anul 2016 a fost unul important din punct de vedere al investiţiilor în Compania de Transport Public, unde CJ Arad are o participaţie de 28%. 

"Pe de altă parte însă, doresc să arăt că, cel puţin până acum, nu se ştie cine va suporta diferenţa faţă de vechile tarife, însumând circa 80 - 100.000 lei/lună, Guvernul sau Consiliul Judeţean Arad, nefiind încă elaborată metodologia de aplicare a HG 863. Oricum însă, acest lucru nu îi va afecta pe beneficiarii acesteia, administraţia judeţeană urmând să acopere aceste costuri fiindcă dorim să menţinem în viaţă, chiar şi pentru un număr foarte scăzut de beneficiari, acele rute care nu sunt rentabile pentru CTP", a adăugat vicepreşedintele Sergiu Bâlcea. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005865 (s)