News Flash:

Vesti bune pentru banateni! Desfiintate in 2011, Centrul de Sanatate din Buzias si Centrul de Sanatate din Ciacova ar putea fi redeschise

18 Septembrie 2014
806 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu vrea sa redeschida spitalele inchise pe perioada guvernarii Boc. Atunci, in aprilie 2011, s-a pus lacatul pe 67 de unitati spitalicesti, dintre care doua din Timis.
In aprilie 2011 s-au inchis doua spitale din Timis: Centrul de Sanatate din Buzias si Centrul de Sanatate din Ciacova. Acestea, conform planurilor, ar fi trebuit transformate in camine de batrani. Nu s-a intamplat asta. Centrul de Sanatate din Ciacova a fost transformat in centru de permanenta, in care isi desfasoara activitatea cativa medici de familie. La spitalul din Buzias se mai afla o Unitate de Primiri Urgente cu doua ambulante, patru medici de familie si o clinica privata.
Tot atunci, spitalul din Faget a scapat la mustata de a fi inchis, si cu interventii la Bucuresti a ramas in picioare pentru a deservi pacientii din zona. Acum, pacientii au de suferit, pentru ca trebuie sa strabata kilometri intregi pentru a se trata. La acea vreme, a inchiderii spitalelor, in anul 2011, au fost si numeroase proteste in tara, dar care nu au avut rezultate pozitive, scrie Tion.ro.
Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca vrea sa redeschida cele 67 de spitale.
„Vom continua sa redeschidem spitalele inchise de Boc. Vom continua si cu o serie de unitati sanitare noi. Partea de maternitati este o prioritate, vorbim de prematuri si de faptul ca nu exista locuri in maternitati, de fiecare data in Romania este o problema din acest punct de vedere”, a declarat ministrul Sanatatii, la Cluj, unde s-a demarat deja redeschiderea spitalului din Bicaz.

guvernarii boc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1102 (s) | 37 queries | Mysql time :0.041258 (s)