News Flash:

Vesti bune! Aparatura medicala performanta pentru copiii in stare critica, la Spitalului Louis Turcanu din Timisoara

6 Ianuarie 2016
1141 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul de Copii Louis Turcanu din Timisoara
Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului de Copii Louis Turcanu din Timisoara a primit patru injectomate (seringomate) noi pentru copiii care ajung pe patul de spital. Banii au fost redirectionati din impozitul de 20 la suta pe profit de o companie care a vrut sa ramana anonima.
Proiectul prin care au fost donate aceste injectomate face parte din “lantul” de proiecte “Recladim speranta”, prin care Scoala Mamei Junior renoveaza si doteaza sectiile de pediatrie din Timisoara. In fiecare zi, peste 80 copii cu diverse afectiuni se adreseaza serviciului de urgenta de la Spitalul de Copii Timisoara.
Statistic, 40% dintre acestia stationeaza in cadrul sectiei pentru tratamente injectabile (aproximativ 30 de copii in 24 ore). Sectia dispune de un efectiv de 9 paturi, scrie tion.ro.
„Prin acest proiect dorim achizitionarea de 6 seringomate, astfel incat fiecare copil sa beneficieze de tratament corect dozat si monitorizat. Sectia dispune de 3 seringomate functionale si alte 3 stricate si nereparabile. Astfel, sectia va beneficia de 9 seringomate, cate unul in dreptul fiecarui pat disponibil”, spune Ioana Vartosu, reprezentanta Asociatiei Scoala Mamei Junior.
Seringomatul (injectomatul) are menirea de a doza cantitatea de medicament administrat injectabil per secunda/minut, astfel incat medicul sa poata observa orice reactie adversa, sa ii permita corpului sa asimileze medicamentul incet si dozat. Acestea sunt extrem de importante, in special in cazurile critice, de resuscitare.
Asociatia Scoala Mamei Junior a primit 30.000 lei pentru achizitionarea acestor injectomate, prin redirectionarea a 20% impozitul pe profit al unei companii ce doreste sa ramana anonima.

timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1389 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008996 (s)