News Flash:

Veste uriasa pentru Ionut Gologan, romanul condamnat la moarte in Malaysia

3 Martie 2016
1822 Vizualizari | 0 Comentarii
gologan
Guvernul Romaniei a anuntat miercuri ca intentioneaza sa inceapa negocieri cu Malaysia, pentru a extrada persoanele care sunt condamnate in aceasta tara. In acest moment, patru romani sunt in inchisorile din Malaysia cercetati pentru trafic dedroguri, iar toti risca sa fie executati. Cel mai mediatizat caz este cel al lui Ionut Gologan, arestat in 2012 pe aeroportul din Kuala Lumpur cu 1,5 kg de metamfetamina si condamnat de instanta suprema la pedeapsa cu moartea.

Potrivit postului de televiziune Digi 24 insa, Guvernul Romaniei vrea sa negocieze cu autoritatile din Malaysia pentru a semna trei tratate, printre care si cel care priveste extradarea romanilor care sunt condamnati. Astfel, Ionut Gologan ar putea scapa de executie. Raluca Lunculescu, purtatorul de cuvant al MAE: «Prin intermediul MAE si al Ambasadei de la Kuala Lumpur vom continua demersurile, avand in vedere situatia fara precedent, in care se aduce atingere dreptului de viata al unui cetatean roman.»

Autoritatile romane cred ca in cazul lui Ionut Gologan mai exista un sambure de speranta. Avocatii lui ii vor cere sultanului din Selangor gratierea acestuia. Raspunsul poate veni si in patru sau chiar in opt ani, timp in care executarea pedepsei se suspenda. Mai mult, in ultimii 23 de ani, Malaysia nu a executat niciun occidental, iar acum vrea sa modifice legislatia anti-drog, ceea ce va duce iar la suspendarea executiilor pentru traficantii de narcotice. 

malaysia trafic droguri ionut gologan extradarea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004947 (s)