News Flash:

Veste proasta pentru soferi: Politele RCA se scumpesc din nou!

28 August 2015
1109 Vizualizari | 0 Comentarii
rca
Directorul general al Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente(ASSAI), Cristian Muntean, estimeaza ca prabusirea Astra va genera o criza fara precedent pe piata asigurarilor auto din Romania. El a declarat ca mari companii de stat, printre care CNADNR, TAROM etc., precum si numeroase institutii publice vor suferi pierderi uriase, in urma falimentului celui mai mare (insa nu si cel mai valoros) asigurator din Romania.Prabusirea Astra a fost premeditata si a fost efectuata prin complicitatea tuturor decidentilor pe aceasta linie: ASF (care a propus un act normativ de limitare la 100.000 de euro a despagubirilor platibile de asiguratorii falimentari), Parlamentul Romaniei (care a adoptat suspect de rapid proiectul sefului ASF, Misu Negritoiu) si Presedintia Romaniei (care a promulgat legea, desi a primit mai multe memorii argumentate de experti, prin care se cerea retrimiterea actului normativ la Parlament). Efectele vor fi catastrofale pentru majoritatea romanilor, fie ei posesori de polite RCA sau patroni de firme sau service-uri auto.

Cristian Muntean a precizat ca in perioada imediat urmatoare, piata asigurarilor auto va fi ravasita de urmatoarele efecte ale falimentului Astra:

1. Statul roman este principalul perdant, societatea de asigurari Astra fiind abonata la contractele cu institutiile statului roman. De exemplu CNADNR va primi 100.000 de euro, in loc de 21 de milioane de euro. Aceeasi despagubire se va acorda si pentru flota TAROM si alte flote asigurate la Astra, indiferent de suma asigurata din politele de asigurare.

2. Vor fi afectate financiar si alte societati de asigurari carora Astra le datora milioane de euro. Aceste firme vor avea probleme financiare de solvabilitate, fiind obligate sa-si majoreze capitalul social, iar costurile vor fi transferate catre consumator.

3. Multe service-uri auto vor intra in faliment pentru ca inregistreaza sume restante importante la societatea Astra.

4. Mari probleme in recuperarea banilor pentru pagubitii si asiguratii societatii Astra Asigurari. Acestia trebuie sa inceapa de urgenta procedura stufoasa de recuperare a despagubirilor catre Fondul de Garantare a Asiguratilor. Plata efectiva a despagubirii va fi efectuata cu mare intarziere, abia peste un an in cel mai bun caz. Reamintim insa ca, de exemplu, dupa falimentul societatii Metropol, pagubitii societatii au primit despagubirile abia dupa cinci ani.

assai cristian muntean cnadnr tarom polite rca
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005319 (s)