News Flash:

VESTE BUNA! S-a aprobat o schimbare MAJORA pentru tinerii casatoriti! Cati bani primiti de acum

18 Mai 2017
1692 Vizualizari | 0 Comentarii
casatoriti
Tinerii pana in 35 de ani care se casatoresc ar putea primi 15.000 de lei de la stat, prevede un proiect de lege depus la Senat de deputatul UNPR Iacob Puscas. De aceasta suma vor beneficia si parintii care nasc al treilea copil.
Initiativa legislativa a deputatul vine in sprijinul cresterii demografice. Tinerii pana in 35 de ani vor primi 15.000 de lei la casatorie. Banii reprezinta ”prima pentru recunoasterea contributiei aduse natiunii prin casatorie”. Propunerea legislatvia mai prevede ca, dupa casatorie, tinerii vor fi scutiti de la impozitul pe salariu. In cazul in care divorteaza in primii cinci ani, acestia trebuie sa returneze banii statului, iecare in proportie de 50%, in termen de 90 de zile de la pronuntarea divortului.
Tot 15.000 de lei vor primi si cei care devin parinti pentru a treia oara. Banii reprezinta „prima pentru recunoasterea contributiei aduse natiunii”.
In plus, familia numeroasa va beneficia de alocatie suplimentara lunara, pe familie, in cuantum de 50% din salariul minim brut pe ecoonomie. Pentru a beneficia de aceasta alocatie, familia trebuie sa indeplineasca, cumulativ, mai multe conditii: toti copiii sa aiba sub 18 ani, sa frecventeze cursurile invatamantului de stat obligatoriu, toti membrii familiei sa aiba domiciliul sau resedinta in Romania, parintii sa locuiasca impreuna cu copiii si cel putin un parinte sa faca dovada unui venit pentru care se platesc contributii la stat. Propunerea legislativa mai prevede ca sotii familiei numeroase sunt scutiti de impozitul pe veniturile obtinute din salarii, scrie poatenustiai.ro.
De asemenea, in proiectul de lege al deputatului UNPR mai este prevazut ca, in cadrul familiei numeroase, mama beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu cate doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani.
Fondurile necesare pentru acordarea acestor sume de bani vor fi asigurate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, se mai arata in proiect.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1294 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006455 (s)