News Flash:

Veste buna pentru soferi. S-au ieftinit carburantii

31 Iulie 2015
1233 Vizualizari | 0 Comentarii
petrom

Datorita pretului scazut al barilului de petrol, pret ce s-a mentinut la acelasi nivel in ultimele doua luni, pretul carburantilor din Romania a fost redus de marile companii petroliere. Astfel, un litru de motorina a ajuns sa coste chiar si 5,22 de bani!

In prezent, petrolul se tranzactioneaza la circa 50 de dolari barilul, de la 65 de dolari in urma cu doar 2 luni, ceea ce inseamna o scadere de aproximativ 20%.

Preturile carburantilor sunt pe o panta descendenta, la motorina scaderile fiind masive. Daca in urma cu trei luni,  preturile carburantilor erau relativ apropiate, osciland in jurul a 5,80 lei, acum motorina a pierdut aproape 50 de bani pe litru.

Preturile carburantilor comercializati la noi in tara sunt direct legate de cotatiile internationale ale produselor petroliere si de cursul de schimb, potrivit economica.net.

La randul lor, cotatiile carburantilor sunt legate de pretul barilului de titei. Cum  barilul a coborat de la 65 la 52 de dolari iar cursul de schimb a ramas relativ constant, distribuitorii de carburanti au fost nevoiti sa scada preturile produselor comercializate.


preturile carburantilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1210 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004596 (s)