News Flash:

Veste bomba pentru Petre Roman

14 Ianuarie 2015
1610 Vizualizari | 0 Comentarii
petre roman
Petre Roman nu mai poate contesta raportul de incompatibilitate al ANI pe numele sau. Solicitarea sa de reexaminare a deciziei de anulare a cererii de chemare in judecata a Agentiei Nationale de Integritate a fost respinsa definitiv de Tribunalul Bucuresti.

Astfel, in urma deciziei de marti a Tribunalului Capitalei, se va mentine raportul ANI, prin care s-a constatat ca parlamentarul se afla in incompatibilitate.

Petre Roman a contestat raportul la Tribunalul Bucuresti, in 1 aprilie 2014, instanta care i-a respins contestatia, in 9 septembrie 2014.

Intre motivele de anulare a cerererii de chemare in judecata formulata de Roman la adresa ANI se numara si faptul ca nu a depus la dosar o dovada prin care sa demonstreze ca a achitat taxa de timbru.

Pe de alta parte, instanta competenta sa anuleze raportul ANI este Curtea de Apel Bucuresti, iar la aceasta instanta Petre Roman ar fi trebuit sa conteste raportul in cel mult 15 zile de la primire, ceea ce nu s-a intamplat.

Astfel, Agentia Nationala de Integritate a cerut Camerei Deputatilor revocarea din functie a lui Petre Roman, dupa ce raportul privind incompatibilitatea acestuia a ramas definitiv, Curtea de Apel Bucuresti anuntand ca nu a fost facuta nicio contestatie in acest caz.

In martie 2014, ANI a constatat ca 22 de deputati si zece senatori, printre care Petre Roman si Sorin Iliesiu, au fost in incompatibilitate pentru ca au detinut si alte functii.

Potrivit ANI, Petre Roman se afla in incompatibilitate din 20 decembrie 2012, intrucat detinea, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata.

raportul ani parlamentarul incompatibilitate petre roman contestatia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010076 (s)